![]() |
Mevlana'nın , Yunus Emre ile Karşılaşması ..! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Mevlana'nın , Yunus Emre ile Karşılaşması ..!Mevlana dervişleriyle yaptığı sohbeti bitirdikten sonra,bir derviş telaşla odaya girdi ve heyecanla,uzaklardan gelen genç birisinin kendisini ısrarla görmek istediğini haber verdi ![]() Mevlana , '' Buyursun bakalım '' diye izin verdi ![]() İçeriye orta boylu,cübbesiz,külahsız ve sakalsız,çok sade giyinimli bir delikanlı girdi ![]() Mevlana yerinden adeta bir ok gibi fırladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Heyecan ve hasretle kucaklaştılar ![]() Odadaki dervişler bu samimi karşılamaya bir anlam verememişti,ama ortamın manevi yükünün yoğunlaştığını anlamakta zorlanmadılar ![]() ![]() ![]() Daha sonra Mevlana ve Yunus Emre Karşılıklı Dini Şiirler Söylediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yunus Emre ve Mevlana birbirini özleyen iki kardeş gibi yan yana oturdular ![]() ![]() ![]() - Pek güzel, Pek Sade giyinmişsiniz ![]() Yunus Emre şiirle karşılık verdi ; Dervişlik dedikleri hırka ile taç değil Gönlün derviş eyleyen,hırkaya muhtaç değil Mevlana beğendiğini belli eden bir hareket yaptı
![]() - Pek doğru söylersiniz ![]() Yunus Emre yine şiirle karşılık verdi ; Adımız miskindir bizim,düşmanımız kindir bizim Biz kimseye kin tutmazuz,kamu alem birdir bize Ben gelmedim dava için,benim işim sevi için Dostun evi gönüllerdir,gönüller yapmağa geldim ! Mevlana, Yunus Emre'ye Sordu; -Biz dervişlerimize Tevhid'i öğretirken '' Bir elma iki ayna '' demiştik ![]() Yunus Emre cevap verdi; Tevhid imiş cümle alem Tevhidi bilendir adem Bu tevhidi inkar eden Öz canına düşman imiş ![]() Mevlana,Yunus Emre'nin bir süre dergahta kalmasını istiyordu ![]() -'' Evet,davetimizi kabul buyurursanız,çok memnun kalacağız ![]() ![]() Yunus Emre kalktı ,kapıya doğru yönelirken ilk kez şiirsiz konuştu; -Ne kadar uzun yazmışsınız ! Çok emek ve gayret sarfetmişsiniz ![]() '' Ete Kemiğe Büründüm,Yunus Diye Göründüm ''
|