|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
farkındamısınız, nimetlerin, olduğunuz, sahip |
![]() |
Sahip Olduğunuz Nimetlerin Farkındamısınız ?? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahip Olduğunuz Nimetlerin Farkındamısınız ??İsa aleyhisselam bir ağacın altında dua eden birini gördü ![]() ![]() ![]() ![]() – Ey nice zenginlere vermediği nimeti bana ikram eden Rabbim! Sana ağaçların yaprakları sayısınca şükürler olsun! ![]() ![]() Hazret-i İsa kötürüm adama yaklaştı: – Ayağın yürümüyor, gözün görmüyor ![]() ![]() Kapalı gözleriyle sesin geldiği yana yönelen kötürüm adam dedi ki: – Efendi! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() – Nice zenginlere vermediği nimeti bana veren Rabbim! Sana ağaçların yaprakları sayısınca şükürler olsun! Diye teşekkürden kendimi alamıyorum ![]() Kafa gözü kapalı da olsa kalp gözü açık olan bu adama yaklaşan İsa aleyhisselam: – Ver şu elini öyle ise! diyerek elinden tutar, eğilerek görmeyen gözlerinden öper ![]() Peygamberin dudaklarının değdiği gözler anında açılır ![]() – Sen şu ölüleri dirilten, hastalara şifalar bahşeden mucizelerin sahibi Peygamber değil misin? der ![]() – Belli olmuyor mu? deyince: – Gözlerimden belli oluyor da ayaklarımdan henüz belli değil, der ![]() ![]() – Sen hele bir ayağa kalkmayı dene! Deyince, silkinen kötürüm adam dimdik ayağa kalkar ![]() Ayakları üzerine dikilebildiğini anlayınca söylediği ilk sözü şu olur: – Ey ![]() – Rabbim! Seni tanıyan bir kalple, şükreden bir dil nimetinin şükrünü yapmaktan acizken, şimdi gören bir çift gözle, yürüyen iki de ayak da lütfettin ![]() Bu sırada çevreden toplanan halk, gösterdiği bu mucizelerden dolayı İsa aleyhisselamın elini öpmek isterler ![]() ![]() – Benim değil secdedeki şu kötürüm adamın elini öpün! ![]() ![]() Derler ki: – Onu secdeye indiren nimetlere biz baştan beri sahibiz ![]() ![]() – Öyle ise, der, tefekkür edin, siz de düşünün ![]() Sözünü şöyle bağlar ![]() – Düşünen sahip olduğu nimetin farkına varır ![]() |
![]() |
![]() |
|