Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
otuz, pişmanlık, yıllık

Otuz Yıllık Pişmanlık

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Otuz Yıllık Pişmanlık

İmam Kuşeyrî hazretleri, meşhur velî Serî Sekatî hazretlerinin ne kadar takva sahibi ve ince ruhlu olduğunu şöyle anlatır:

�Serî Sekatî bir gün dedi ki:

� Otuz seneden beri bir elhamdülillah sözü için istiğfar ediyorum

Kendisine;

� Bu nasıl oldu, diye sorduklarında şöyle cevap verdi:

� Bir gün Bağdat�ta benim de dükkanımın bulunduğu çarşıda yangın çıkmıştı Yangını gören bir adamla karşılaştım

Bana;

� Senin dükkanın kurtuldu, ona bir şey olmadı, diye müjde verdi Bunun üzerine ben de �elhamdülillah� deyiverdim Fakat bir an sonra, müslümanların başına gelen bir musibette onların acısını paylaşmak yerine önce kendi nefsimi düşündüğümü fark ettim İşte bunun için o esnada söylediğim bu söze otuz senedir nedamet duyuyorum�

'Haksızlığı hak zanneden adamlara karşı hak dava etmek , hakka bir nevi haksızlıktır'

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com