![]() |
Sözümüzün Tesir Etmesi İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sözümüzün Tesir Etmesi İçin[Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekli ![]() Çocuk , bal hastası imiş ![]() ![]() ![]() Yatar kalkar, gezer dolaşır, bal istermiş hep ![]() ![]() ![]() Ana-baba, çocuklarının bu bal tutkusunu önleyebilmek için her çareye başvurmuş ![]() ![]() ![]() Hekimlere gitmişler, tedbirler uygulamışlar, ama nafile! ![]() ![]() Çocuk, bal diye tutturuyormuş ![]() En sonunda, İmam-ı Âzam Ebu Hanife Hazretlerini tavsiye etmişler ![]() ![]() ![]() - Bir de Ona gidin!? Gitmişler ![]() ![]() ![]() İmam-ı Âzam; çocuğu almış karşısına, dönmüş ana-babasına; - 40 gün sonra gelin demiş ![]() Anne-baba bir anlam veremese de, çaresiz geri dönmüş ![]() 40 gün geçtikten sonra ise, tekrar varmışlar İmam-ı Âzam Hazretlerinin huzuruna ![]() İmam-ı Âzam, şöyle bir bakmış çocuğa ![]() ![]() ![]() Sonra, iki eliyle yanaklarını okşayıp, şöyle demiş çocuğa: - Bundan sonra bal yeme evlâdım! O kadar! ![]() ![]() Anne-baba yine şaşkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu düşüne düşüne dönmüşler evlerine ![]() ![]() ![]() Dakka başı bal isteyen çocuk, artık bal-mal istemiyor! Bal hastası çocuk, artık bal sürmüyor ağzına! ![]() ![]() Merak etmişler bunun sebebini ![]() ![]() ![]() Tekrar gitmişler İmam-ı Âzam Hazretlerinin huzuruna ![]() - Ya İmam, nedir bunun hikmeti? Gülümseyerek cevap vermiş İmam: - Niye 40 gün bekledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bal yiyen birinin, bir başkasına bal yeme demesinin hiçbir etkisi olmazdı ![]() ![]() ![]() 40 gün önce bal yemeyi kestim ![]() ![]() ![]() Önce kendi nefsimde denedim bal yememeyi ![]() ![]() ![]() Kendim başarınca; sözüm de tesir etti evlâdınıza!? |
![]() |
![]() |
|