![]() |
Seven Sevene Yardım Etmez Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seven Sevene Yardım Etmez Mi?Birkaç yıl önce, bağlı bulunduğumuz Genel Müdürlük; Dört arkadaşımla birlikte, beni bir ilimizde, memur statüsünde işçi almak üzere görevlendirmişti ![]() ![]() Biz beş arkadaş birleşerek, sözünü ettiğim ile gittik ![]() Önceden ayrılan bir misafirhaneye indik ![]() ![]() ![]() Biliyorduk ki, katılım yoğun olacak ve herkes bir referansla bizi rahatsız edecekti, çünkü Türkiye'nin gerçeği buydu ![]() ![]() İle ikindi vakti gittik ![]() ![]() ![]() Tarihi bir cami olduğunu söylediler ![]() ![]() Kimse bizi tanımıyor, zaten cami de şehrin biraz dışında ![]() ![]() ![]() ![]() karşılaştım: "Ben buraları bilirim, siz yabancıya benziyorsunuz; namaz kılana hizmet, ![]() ![]() ![]() dedi ![]() Gencin tebessümü, davranışı bizi çok etkiledi ![]() Sordum: "Sen kimsin? Adın nedir?" "Adım Celâl ![]() ![]() Bir an abdest almayı bırakarak, gençle ilgilenmeye başladım ![]() "Ne işle meşgulsün Celâl?" "Şimdilik işim yok ![]() ![]() "Nasıl olacak o?" dedim ![]() Yüzüne huzurun ve mutluluğun tebessümünü kuşanarak: "Üç gün sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarım da abdest alırlarken, Celâl'le aramızda geçen bu diyaloğa kulak vermişlerdi ![]() "Peki Celâl, bu zamanda işe girmek zor, senin torpilin var mı? Referansın kim? İşe nasıl gireceksin?" Celâl'in o mütevekkil halini hiç unutamıyorum! Hepimizin üzerinde bomba tesiri oluşturacak sözü söyleyiverdi: "Benim referansım ![]() ![]() ![]() Yâ Rabbi! Ne işe tutulmuştuk! Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum ![]() Gözlerimin buğulandığını ona göstermemeliydim ![]() "Celâl, baban yok mu?" "Yok, ben üç yaşındayken ölmüş ![]() ![]() Temiz bir saflık üzerindeydi ![]() ![]() Bu, o kadar meydanda idi ki, kalbi adeta yüzüne vurmuştu ![]() "Askerliğini yaptın mı?" "Yaptım ya, hem de çavuş olarak ![]() "Evli misin Celâl?" Bir anda gözleri yere düştü ![]() ![]() "He ya, evli değil de sözlüyüm ![]() "Ama Celâl, üç gün sonraki sınav için o kadar kesin konuşuyorsun ki, sanki kazanmış gibisin!" Gözlerini ufka dikti, daldı, sustu ve biraz sonra: "Ben Rabbimi seviyorum, inanıyorum ki O da beni seviyor ![]() Ona söyleyecek lâf bulamıyordum ![]() ![]() ![]() Kim müdür, kim garibandı? Celâl dilekçesini büyük makama verince, melekler harekete geçtiler, daireler, müdürler harekete geçtiler ve hep birlikte ona koşmaya başladılar; çünkü emir büyük makamdandı ![]() ![]() Sormaya devam ettim: "Bari Celâl, evlenecek kız bulabildin mi? Bu zamanda hem yetim, hem de işsize kim kız verir ki?" Başını salladı ve "doğru" diyerek ekledi: "Zor nişanlandım ya ![]() ![]() ![]() "Bu zamanda namazında-niyazında damat nerde bulunur, hem rızkı veren ![]() ![]() ![]() Celâl lise mezunuydu ![]() ![]() ![]() Mülakât gününe kadar bizi göremedi ![]() ![]() Sessizliği bozdum: "Celâl, bizi tanıdın mı?" "Evet!" "Peki ne diyeceksin şimdi?" Ağlamaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Rabbim, ben niyazımı Sana sunmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sessizlik odayı doldurmuştu ![]() "Ne olur bana izin verin çıkayım" dedi ![]() "Peki Celâl" dedik, "Güle güle, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Celâl yüreğine ve saflığına ulaşmak gerek ![]() Ebû Hüreyre radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğunu söyledi: “Saçı başı dağınık, eli yüzü tozlu, kapılardan koğulmuş öyleleri vardır ki, bu şöyle olacak diye yemin etseler, ![]() ![]() Müslim, Birr 138, Cennet 48 |
![]() |
![]() |
|