Gurur Felaketi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gurur Felaketi[Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekli ] Gururlu bir adam, bineceği otobüsün kalkmasına bir saatten fazla süre olduğu için terminalin yarı aydınlık koridorlarını arşınlıyordu![]() Ellerini yıkamak üzere biraz ilerideki mescide yanaştığında, iş tulumlarını giymiş bir genç ona doğru gelerek, "Herhalde namaz kılacaksınız Abdest alma yerimizde mevcuttur" dedi![]() Gururlu adam elindeki sigaranın külünü delikanlının ayakları dibine silkelerken, "Sen herhalde görevlisin, ne iş yaparsın burada?" diye diklendi Delikanlı köşedeki süpürgeye işaret ederek, "Temizlikçiyim efendim Lavabo ve tuvaletleri temizliyorum" dedi![]() Adam onu alaycı gözlerle süzerken "Ben namazı senin gibilere bıraktım" diye sırıttı ![]() Temizlikci gencin namaza karşı yapılan saygısızlığa canı çok sıkılmıştı Sonra susmayı tercih etti![]() Adam, mağrur adımlarla oradan uzaklaşırken başı döndü, dizleri üzerine çöktü Adam çömelmiş olmasına rağmen dönen başını yere dayayarak bir müddet dinlendi Halk başına toplanmıştı![]() Terminalin temizlikçiside başına geldi Gururlu adama," kabul etsin bey amca Ama kıble biraz daha sağa doğruydu" dedi![]() Gururlu bir adam, bineceği otobüsün kalkmasına bir saatten fazla süre olduğu için terminalin yarı aydınlık koridorlarını arşınlıyordu![]() Ellerini yıkamak üzere biraz ilerideki mescide yanaştığında, iş tulumlarını giymiş bir genç ona doğru gelerek, "Herhalde namaz kılacaksınız Abdest alma yerimizde mevcuttur" dedi![]() Gururlu adam elindeki sigaranın külünü delikanlının ayakları dibine silkelerken, "Sen herhalde görevlisin, ne iş yaparsın burada?" diye diklendi Delikanlı köşedeki süpürgeye işaret ederek, "Temizlikçiyim efendim Lavabo ve tuvaletleri temizliyorum" dedi![]() Adam onu alaycı gözlerle süzerken "Ben namazı senin gibilere bıraktım" diye sırıttı ![]() Temizlikci gencin namaza karşı yapılan saygısızlığa canı çok sıkılmıştı Sonra susmayı tercih etti![]() Adam, mağrur adımlarla oradan uzaklaşırken başı döndü, dizleri üzerine çöktü Adam çömelmiş olmasına rağmen dönen başını yere dayayarak bir müddet dinlendi Halk başına toplanmıştı![]() Terminalin temizlikçiside başına geldi Gururlu adama," kabul etsin bey amca Ama kıble biraz daha sağa doğruydu" dedi
|
|
|
|