![]() |
İbretlik Bir Ders... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbretlik Bir Ders...İki genç, birini tutup Hz ![]() - Bu delikanlı babamızı öldürdü ![]() ![]() Hz ![]() - Söyledikleri doğru mu? - Evet doğru ![]() - Peki niye öldürdün? - Ben hali vakti yerinde olan bir insanım, gezmeye çıkmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ömer dedi ki: - Suçunu kabul ettiğine göre, cezana da razı olman gerekir ![]() ![]() Genç, bir maruzatta bulunur: - Ben zengin biriyim, ayrıca, babam vefatından önce bana epey bir altın bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() - Peki senin kaçmayıp tekrar geleceğini nereden bilelim? Yerine birine bir kefil bulabilirsen git ![]() Genç, oradakilere bir bakar ve der ki: - Bu zat benim için kefil olabilir ![]() O dediği zat, Amr ibni As hazretleri idi ![]() - Ya Amr, kefil oluyor musun? O yüce sahabi tereddütsüz şöyle der: - Evet, ben kefilim ![]() Genç serbest bırakılınca memleketine gider ![]() Üçüncü günün sonunda vâkit dolmak üzeredir ama gençten hiçbir ses seda yok ![]() ![]() ![]() Adaleti dillere destan olan şanlı Ömer: - Merak etmeyin, kefil babam da, oğlum da olsa fark etmez, cezayı infaz ederim ![]() Amr ibni As hazretleri der ki: - Ben de sözümün arkasındayım, infaza hazırım ![]() Talimat üzerine idam için sehpa sandalye hazırlanmaya başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() - Evladım neden geldin, nasıl olsa kefilin vardı? Genç der ki: - Ahde vefasızlık etti, sözünde durmadı denmesin diye geldim ![]() Hazret-i Ömer sorar: - Ya Amr, sen bu genci tanımıyorsun, niye kefil oldun? - Ya Ömer, nereden tanıyayım, genç, o kadar kimse içinde hüsnü zan edip, beni seçti ![]() ![]() Davalı gençler söze karıştılar: - Biz bu davadan vazgeçtik ![]() Hazret-i Ömer onlara sorar: - Ne oldu, az önce "babamızın kanı yerde kalmasın" diyordunuz, niye vazgeçtiniz? Gençler şöyle der: - Dünyada merhametli insan kalmamış denmesin diye Alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|