![]() |
Yüz Kişiye Danışmadan Evlenmeyeceğim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüz Kişiye Danışmadan EvlenmeyeceğimYüz kişiye danışmadan evlenmeyeceğim İsrail oğullarından biri kendi kendine dediki: yüz insana danışmadan evlenmeyeceğim ![]() ![]() Sabah oldu evinden çıktı bir deliye rastladı ![]() ![]() ![]() Deli onun yakşaltığını görünce dediki: Sakın kendini koru atım seni tepmesin ![]() Fakat o kimse deliye şöyle dedi: Atını tut sana bir şey soracağım ![]() Deli durunca şöyle anlattı: İlkkarşıma çıkanla müşavere edeyim diye allaha ahd ettim ![]() ![]() Deli şöyle anlattı: Kadınlar üç çeşitti biri senindir ![]() ![]() ![]() Sonra şöyle dedi: Sakın at seni tepmesin ![]() Adam diyorki onun bu anlattıklarının manasını o anda sormadım ![]() ![]() Atını durdurunca yaklaştı ve şöyle dedi: Söylediklerini anlayamadım onları bana açıkla ![]() Şöyle anlattı: Senin olan kadın: bakire olandır ![]() ![]() ![]() Aleyhine olan kadın:çocuklu olan kadındır ![]() ![]() Hem lehine hemde aleyhine olan kadın ise çocuksuz dul kadındır ![]() ![]() Sonra gitti O adam yeniden peşinden yetişti ve şöyle dedi: yazık sana nedir bu halin hukema kelamı konuştun ama delilik yapıyorsun ![]() Bunun üzerine şöyle dedi İsrailoğulları beni kadı yapmak istediler istemedim israr ettiler bende kendimi deliliğe vurdum böylece onlardan kurtuldum ![]() ![]() ![]() * * * Yukaridaki ibret verici hikaye bize cok sey anlatiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbül alemin inşa bekar kardeslerimize hayirli esler nasip eder ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|