![]() |
Sudanlı Gencin Mübarek Vefatı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sudanlı Gencin Mübarek Vefatı..Sudanlı gencin mübarek vefatı ![]() ![]() Merhum Mehmet Âkif Ersoy hayatının son günlerinde tüm ıslam coğrafyasını dolaşmaya çalışır ![]() ![]() ![]() Bir gün Medine'dedir ![]() ![]() ![]() Ravda-i Tahire'nin yanı başında duruyordum ki birdenbire bir ses yükseldi: -Ya Nebi! şu halime bak diyordu bu ses ![]() ![]() -Nasıl ki çöle güneş vurduğu zaman bağrı yanar ben de senin hicranınla senelerce yandıkça yandım Ya Rasulullah! Senelerce arzu ettiğim halde harem-i pakine gelip başımı ayaklarının dibine koymayı düşündüğüm halde memleketim evladı iyalim karşıma çıktı bu ziyaretimi geciktirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senin çölünde gezerken burcu burcu senin kokunu duydum ![]() Hâlâ vuslat olmayacak mı? Tihame Çölü'nü kat ettim gözlerime uyku girmedi ![]() ![]() ![]() Resulü Ekrem'in (sav) kabrinin parmaklıklarından tutan bu aşık son sözlerini söylerken bitkinleşmiştir titremektedir ![]() Kısa bir sessizlikten sonra adam şöyle diyordu: - Şu kadar mesafeyi geçip huzuruna geldim bu hasta gönlümü bir daha ayak ucundan ayırma Ya Rasulullah! Tahammülüm yoktur artık senin ayrılığına ![]() Sonra bir sessizlik oldu bir “ah” feryadı duydum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Artık bu hasta gönlümü hak-i payinden ayırma Ya Rasulullah!” diyordu |
![]() |
![]() |
|