![]() |
Hayatın İçinden Ücret |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatın İçinden ÜcretHayatın içinden ÜCRET Soğuk bir kış gecesinde eve dönerken, kaldırımın ortalık yerinde duran genç bir adama rastladım ![]() ![]() Bir vitrine bakıyormuş gibi yaparak göz ucuyla onu seyrettim ![]() ![]() ![]() Yolun boşalmasını kolladıktan sonra yavaşça yanına sokularak; - İyi misiniz? diye sordum ![]() Zorlukla aralayabildiği dudaklarından iniltiye benzeyen tek bir kelime çıkabildi: - Hastayım ![]() ![]() ![]() Düşmemesi için bir kolumu beline dolayarak taksi beklemeye koyuldum ![]() ![]() Geceyarısını geçtiğimiz için araba bulmaktan ümidimi kestiğim sırada, yanımda bir taksi duruverdi ![]() ![]() ![]() Nöbetçi doktor, hastayı en azından donmaktan kurtardığımızı ifade ediyor, kendine gelmekte olan genç adam ise henüz konuşamadığı için, sadece gözlerimizin içine bakıp gülümsemekle yetiniyordu ![]() ![]() Hastamızın eşi, onun sık sık şeker komasına girdiğini bildiginden müthiş bir paniğe kapılmış ve 7-8 yaşlarındaki yavrusunu da alıp sokağa fırlamıştı ![]() ![]() Saatler süren yorgunluğumuz bir anda koybolmuş, bize nasıl teşekkür edeceğini şaşıran o ailenin mutluluğu karşısında gözlerimiz dolu dolu olmuştu ![]() Ellerimize sarılarak bizi uğurladıklarında, şoföre borcumun ne kadar olduğunu sordum ![]() Bana farkettirmeden gözyaşlarını silmeye çalışırken; - Borçlu değil alacaklısın dostum, dedi ![]() ![]() ![]() O mert adamla kucaklaşıp helâllaşırken, artık gecenin ayazını bile duymuyor ve evime yürüyerek gitmek istiyordum ![]() Karla kaplanmış yolumun üzerinde yardımımı bekleyen bir başka insan daha bulabilir miydim acaba? Cüneyt SUAVi |
![]() |
![]() |
|