Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, okunacak, öfkelenince

Öfkelenince Okunacak Dua!

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öfkelenince Okunacak Dua!

Öfkelenince okunacak dua!

Eski kavimlerden birinde bir âbid, yani devamlı ibâdetle meşgul olan biri vardı Bir ara şeytan bu âbidi yoldan çıkarmaya çalıştı, fakat başarılı olamadı
Bir gün âbid, bir ihtiyaç için yolculuğa çıkmıştı Şeytan da onunla beraber yola koyuldu Gâyesi bir fırsatını bulup vesvese vererek onu dalâlete düşürmekti
Bu işi, sabırdan, yumuşaklıktan uzaklaştırıp, şehvet ve öfke sebebi ile saptırmayı denedi, fakat olmadı Başka yönlerden denedi, yine olmadı Namazda iken vesvese vermek istedi, yine yapamadı
Namazını bitirdikten sonra yanına gelip dedi ki:
- Ben sana birçok vesvese verdim Öfkelendirmek istedim Fakat sende en ufak bir değişiklik meydana getiremedim ve anladım ki, seni dalâlete düşüremeyeceğim Bundan böyle seninle dost olmak istiyorum
Âbid ona şu cevabı verdi:
- Senin dostluğuna ihtiyacım yoktur
- Hayli zamandır, uzak yoldasın Evinden uzaksın Çoluk çocuğundan haber almak ister misin?
- Hayır Ben onlardan önce yaşarken ölmüşüm, neye haber sorayım?
- İnsanoğlunu nasıl dalâlete düşürdüğümü öğrenmek ister misin?
- İşte bunu öğrenmek isterim İnsanoğlunu nasıl ve nelerle dalâlete düşürürsün?
Şeytan şöyle anlattı: “İnsanoğlunu genelde şu dört şeyden biriyle doğru yoldan çıkarırım Bunlardan biri cimriliktir Biri hasettir Diğeri sarhoşluktur Bir diğeri de öfkedir Öfkelenip de aklı gidince, o artık elimizde bir oyuncak olur Her türlü kötülüğü ona yaptırabiliriz Öfkesini yenen, yumuşak huylu, sakin kimselere tesir etmemiz ise çok zordur
Hadis-i şeriflerde, “Kim rızası için öfkesini yenerse, ü teâlâ da ondan azabını def eder”, “Öfkesini yenen Cennete kavuşur”, “Öfkelenince oturun, öfkeniz geçmezse yatın!”
Makam hırsı, kibir ve ucbu yok eden öfkesine hakim olur Öfkelenen, Peygamber efendimizin bildirdiği, “ümmağfirli-zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan” (Ya Rabbi! Günahımı af eyle Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar) duasını okumalıdır!

Hikmetler
Mehmet Oruç

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com