Prof. Dr. Sinsi
|
Sübhâne Aliyyil A'lel Vehhab
Sübhâne aliyyil a'lel vehhab
Euzübillâhiminişşeytânirracîm
Elhamdülilâhi Rabbil Alemîn vesselâtü vesselâmü alâ seyidinâ Muhammedin ve alâ alihi vessahbihi ecmaîn
ım hamd ve şükürler sanadır verdiğin nimetler için sonsuz hamd ve şükürler olsun  ım senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısı ,sevabın hayırlısını,hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum Beni dinimde sabit kıl, mizanda sevaplarımın ağır gelmesini nasip eyle, imanımı gerçek eyle, derecelerimi yükselt,namazlarımı (kılmış ve kılınacak namazlarımı) kabul eyle, günahlarımı bağışla 
ım senden benim için hayırları açmanı,işlerimin hayırla sonuçlanmasını, önceki,açığı ve gizlisi ile her türlü hayırı ve cennette yüksek dereceler istiyorum Senden şanımı yükseltmeni, günahlarımı silmeni, işlerimi ıslah etmeni, kalbimi temizlemeni, tenasül uzvumu korumanı, kalbimi nurlandırman ıistiyorum senden nefsim, kulağım, gözüm,ruhum,yaratılışım ve ahlakım,ailem, hayatım ve ölümüm ve işlerim hakkında benden razı ol hayır ve hasenatımı kabul eyle   
Yarattığın şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden , haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım 
Cinlerden ve insanlardan olup, insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesevesecilerin kötülüğünden insanların Rabbine insanların Melikine insanların ilahına sığınırım  
ım senden başka kimsenin merhametine ihtiyaç bırakmayan bir merhametle bana merhamet et 
ım kederden, hüzünden, tembellikten, cimrilikten, borç baskısından, insanların kahrına uğramaktan( insanların nefsimi kullanmasından ve onlara mağlup olmaktan) sana sığınırım  
ım kendine verdiğin yahut kitabında indirdiğin yahut yarattıklarının birine öğrettiğin yahut gayb alemine ait olarak kendine sakladığın her ismin hürmetine senden isterim ki Kur'anı gönlümün nuru kalbimin baharı kılasın, sıkıntılarımı def edesin  
ım kulaklarımızı, gözlerimizi , tenasül ve diğer uzuvlarımızı her türlü kötülükten ve günahtan koru  
ım senden gerçek imanlı zatların başarısını, ermiş insanların amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, seni isteyenlerin arzusunu, takva ehlinim ibadetini ilim erbabının irfanını isterim ki senden gereği gibi korkayım 
ım sana isyandan çekindirecek bir korku ver ki sana itaaat ile öyle amel edeyim onunla rızana layık olayım senden korkarak içtenlikle sana döneyim
ım affetmediğin hiçbir günahımı kaldırmadığın hiç bir sıkıntımı bırakma kaldıramayacağımız musibetlerle imtihan etme   
hangi amelden razıysan onu ver ey Rahim olan
bana en ziyade rahmet gösteren Rabbim  
ım bize dünyada da ahirette de iyilik, güzellik, ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru  
ım eğer unuttuk yada yanıldıysak bizi sorguya çekme bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme 
bize gücümüzün yetmeyeceği yükü yükleme bizi bağışla mağfiret et rahmet et bize   
Kötü ahlaktan, nefsani arzulardan, kötü işlerden ayıp şeylerden beni uzaklaştır Nefsime takvasını ver ve nefsimi her türlü kötü şeylerden temizle sen temizleyicilerin en hayırlısısın  beni dünya da ve ahirette rezil olmaktan ve ahiret azabından koru  
Cehennemin fitnesinden sana sığınırım Kabir fitnesinden, kabir azabından, zenginlik fitnesinin şerrrinden, fakirlik fitnesinin şerrinden, deccal mesih fitnesinden ,her kötü mahluktan, hayvandan ve her afetten sana sığınırım  
Peygamberimiz Muhammed(s a v)' in senden istediği hayırlı şeyleri istiyoruz sana sığındığı şeylerden de biz de sana sığınıyoruz 
ım beni önümden , arkamdan, sağımdan, solumdan,ve üstümden gelecek kötülüklere karşı koru
ım bildiğim ve bilmediğim hemen verdiğin ve ya sonra verdiği ( dünya ve ahiretin) her türlü hayrını senden istiyorum Bildiğim ve bilmediğim hemen verdiğin ve ya sonra verdiğin ( dünya ve ahiretin)
her türlü şerrinden sana sığınıyorum senden cenneti yaklaştıracak sözleri ve işleri yapabilmeyi nasip etmeni cehenneme yaklaştıracak söz ve işlerden muhafaza etmeni diliyorum 
Kitabınla gözümü nurlandırmanı dilimi çözmeni kalbimi genişletmeni isterim   
ım sen bizi doğru yola sevkedip imana muvaffak kıldıktan sonra kalplerimizi batıl ve kötü yola saptırmaktan koru ve bize ilahi katından rahmet ver  
nefislerimizin şerrinden , şeytanın şerrinden, cinlerin şerrinden , zalimlerin şerrinden , cin ve şeytan çarpmasından muhaffaza et bizleri koru   
ım kaza ve hükmüne beni razı etve bana takdir edileni bereketlendir ki sonraya bıraktığının şimdi ve şimdi yaptığının sonra olmasını isteyip temenni etmemeyim
ım kalbime kulaklarıma gözlerime nurundan ihsan eyle nurunla her tarafımı paklandır  önümden arkamdan sağımdan solumdan başımdan gelecek her hastalıklardan, kötülüklerden koru  
Gelecek bir kötülükle tuzağa düşürülmekten, yere vurulmaktan senin yüceliğine sığınırım beni korkularımdan güvene kavuştur ım beni ilim ile zenginleştir; hilm ile süsle,takva ile kereme kavuştur
afiyetle güzelleştir  isminle bilip bilmediğim bütün güzel isimlerinle dualarımı kabul buyur  
amin  
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Mumammedin ve alâ ali vessahbihi vessellim
Sübhâneke rabbi rabbil ızzeti ammâ yesifûn ve selâmün alel mürselîn velhamdülillâhi rabbil alemîn
Fatiha
|