Dua Sığıyor Avuçlarıma Sadece.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua Sığıyor Avuçlarıma Sadece..Bağışla beni Rabbim, tevekkülden başkası gelmiyor elimden ![]() Başkası yok elimde ![]() Şimdi elimden gelenlerin hepsi senin "El"inde ![]() Bağışla beni göremedim ![]() Göremedim nice ananın karnında nice karanlıklar içindeyken gün yüzüne çıkardığını bebelerin yüzünü ![]() Unuttum çocuk tebessümlerini nice belirsizliklerden alıp güneşe erdirdiğini Bilemedim yüreğimizi yokluğun dehlizlerinden aşırıp aşkın vadisine eriştirdiğini ![]() Göremedim her sabah yerin sükûnetini odamda ekmek gibi sımsıcak hazır ettiğini ![]() Her akşam yastıkta unuttuğum bedenimi sabah yeniden yanıma verdiğini göremedim ![]() Beni her sabah ihya ettiğini bedenimi her an zaaflardan çıkardığını varlığını her an yokluktan geri getirdiğini göremedim ![]() Göremedim Rabbim her günü ödünç verdiğini ![]() Göremedim bağışla beni ![]() ![]() ![]() Fakat şimdi gördüklerim gösterdi bana hepsini Geç kaldım görmekte ![]() Tebessümü beton yığınları arasında sönen bebeler gördümse de biliyorum Senin El'nde şimdi hepsi ve sonsuz tebessümler verdin herbirine ![]() Sevinci soğuk topraklarda boğulmuş çocuklar gördümse de biliyorum Senin Rahmetinin kucağında hepsi ve bitmez sevinçler bağışladın herbirine ![]() Ümitleri bir apansız sarsıntıyla yıkılan insanları gördümse de biliyorum Senin Şefkatinin ikliminde âsûde ve mutlu her biri ![]() ![]() ![]() Bağışla beni Rabbim unuttum nisyanda kaldım ![]() Hatırlamadım verdiğini ve var kıldığını ![]() Elimden alınca verdiğini ve yokluğa yuvarladığında varlığımı Hatırladım ve ama geç hatırladım ![]() Gördüm ama güç gördüm acıyla gördüm ![]() Varlıkta kör oldum yoklukta gördüm ![]() Bollukta unuttum darlıkta hatırladım ![]() Affet beni Rabbim bari yoklukta Sana vardım ![]() Hiç olmazsa hiçlikte seni andım ![]() Şimdi bir tevekkül var elimde ![]() Başka herşey düştü herşey yokluğa döküldü ![]() Hatırladım elimdekiler de ellerim de Senin Elinde ![]() Şimdi dua sığıyor sadece avuçlarıma ![]() Sadece yakarış yakışıyor yakama ![]() Gözlerim müjdeni gözlüyor uzaktan ![]() Gönlüm hiç bitmez tesellini özlüyor ![]() Sen ki unutmaktan alıkoydun nisyandan kurtardın beni Rabbim Şimdi isyandan koru beni Rabbim ![]() İsyandan koru beni isyandan koru beni isyandan koru beni ![]() ![]() ![]() Ve lûtfet ki avuçlarında teselliden ötesi yok ![]() Affet ki elimde duâdan başkası yok ![]() ![]() ![]() ![]() Senai Demirci |
|
|
|