Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelmem, görmek, için, ihtiyacımı

İhtiyacımı Görmek İçin Gelmem.

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allahü teâlâ, (Dua edin, kabul edeyim) buyuruyor (Mümin 60)

Şartlarına uygun edilen dua, kabul olur Dua ile çok şeyler olur Meşhur bir menkıbeyi bildirelim!

Horasanda hırsızlardan birkaçı kaçar Hiratlı bir demirci, gece evine dönerken, zaptiyelerce yakınında yakalanan hırsızlarla beraber tutuklanarak hapsedilir Demirci, zindanda namaz kılıp, (Ya Rabbi, bu işte suçum olmadığını, ancak sen bilirsin Beni buradan, ancak sen kurtarırsın) diye dua eder Adil bir vali olan Abdullah bin Tahir, o gece bir rüya görür Kuvvetli dört kimsenin, tahtını, tersine çevirirken uyanır Hemen abdest alıp, iki rekat namaz kılar Tekrar uyur Yine o dört kişi, tahtını yıkmak üzere iken uyanır Kendisinde, bir mazlumun ahı bulunduğunu anlar, zindan müdürünü çağırtıp der ki:

- Zindanda bir mazlum mu var?

- Bilmem ama, biri, dua edip gözyaşı döküyor

Dua eden mahkumu çağırıp halini sorunca mesele anlaşılır Vali, özür dileyip der ki:

- Şu parayı al ve herhangi bir arzun, bir işin olunca da bana gel

Demirci, minnetsiz konuşur:

- Hakkımı helal ettim, ancak ihtiyacımı görmek için gelmem

- Niçin?

- Benim gibi bir fakir için, senin gibi bir sultanın tahtını birkaç defa tersine çeviren sahibimi bırakıp da, dileğimi başkasına arzetmem kulluğa yakışır mı?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bir an kendimi o demircinin yerine koyayım dedim ama olmadı Ne ben o demirci gibi dua edebilirim, Nede o ikramı geriçevirebilecek basiret Herhalde oraya çadır kurardım Günbe gün uzaklaşıyoruz Halbuki Allah'a azbir yaklaşma ne gibi sonuçlar doğuruyor pekçok kere zahir olmuştur Hemde en akılsızın anlayabileceği bir şekilde Dua müminin tek hazinesi Hakkıyla anlamak nasib ola Paylaşıma teşekkürler, Selametle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com