![]() |
Fatih Sultan Mehmet İle Yahudi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Sultan Mehmet İle YahudiHazret-i Padisah Fatih Sultan Mehmethan zamaninda yapilacak bir camii insaati icin bir yerde uygun gorulen araziyi fatih istimlak eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Padisahin muhur vurdugu sag eli kesilecek" Fatih sultan mehmet karara tepkisiz kalip bir tek cumlesine bile karsi gelmemistir ![]() Bu karar uzerine yahudi "yahu koskoca padisahin elini kesecekler ve bunu sadece benim arazim istimlak edildi diye yapacaklar" diye dusunerek kararindan vazgecer ![]() Kadı Fatih Sultan Mehmete donerek "eger padişahlığına guvenipte benim verdiğim karara karsi gelseydin şu gordugun topuzla senin kafani ezer seni oracikta oldururdum" der ![]() Kadinin bu cumlelerine istinaden koca sultan Fatihte "Egerki sende benim padisahlığıma aldanip farkli bir karar verseydin bende senin kafani kılıcımla koparirdim" der ![]() Yahudiye gelince Bu adalet sistemine ve bu kadar insanliga yuregi ne kadar haz etmistir ki o karar verildikten sonra sikayetini geri alir ve muslumanligi kabul ederek o anda sahadet eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|