Ciğer Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KebapBir gün ashabı güzin Kainatın Efendisinin huzuruna gelip Hz Ebu Bekir’den şikayette bulundular:- Ya Rasulallah, Hz Ebu Bekir bir oda içine girip ciğer kebabı yiyor, biz kokusunu duyuyoruz, fakat bizi davet etmiyor![]() Sultanı Enbiya buyurdular ki: - Onun bir daha böyle yaptığını görürseniz bana haber verin Beraber gidip bakalım![]() Bir gün yine Hz Ebu Bekir odaya girdi Haber verdiler Resul-i Ekrem hemen kalkıp oraya gitti İçeri girdiğinde gördü ki ne ateş var ne kebap Hz Ebu Bekir’e sordu:- Ya Ebu Bekir, yalnız başına ciğer kebabı yiyormuşsun doğru mudur? Ebu Bekir (ra) de: - Ya Rasulallah, haşa! Ben ciğer kebabı yemiyorum Pişen kendi ciğerim, diye cevapladı Rasulullah sebebini sorduğunda Hz Ebu Bekir:- Ya Habiballah, her an aklıma şu geliyor: Hak Teala bana İslam’ı nasip etti Habibinin dostu eyledi Ashab arasında meşhur oldum Acaba kıyamet gününde halim ne olur? Allah-u Teala’ya bu kadar nimetin şükrünü eda edebilir miyim, diye korktuğumdan ciğerim yanıyor, kebap oluyor, cevabını verdi![]() Bunun üzerine Ebu Bekir (ra) hakkında ayetler indi Ashab-ı kiramın Hz Ebu Bekir’e olan muhabbeti daha da arttı![]() Kaynak: Dört Halifenin Menkıbeleri, Şemseddin Sivasi |
|
|
|