![]() |
Kaldıramayacağın Bir Yükün Altına Girme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaldıramayacağın Bir Yükün Altına GirmeAdamın birisi Musa aleyhisselam'a gelerek: - Ya Musa, ne olur dua et de hayvanların dilinden anlayayım ![]() Bundan kendime dersler çıkarır, iyi insan olurum, dedi ![]() Musa aleyhisselam: - Git işine bak, bu halin senin için daha hayırlıdır, kaldıramayacağın bir yükün altına girmeye çalışma, diye cevap verdi ![]() Fakat adam dinlemedi ve ısrar etti ![]() - Ya Musa, ne olur hiç değilse kapımdaki köpekle horozun dilinden anlayayım diyordu ![]() ![]() Ertesi sabah, hizmetçisi sofrayı kurarken bir parça ekmek fırlayıp düştü ![]() Horoz koşup hemen kaptı ![]() arpa da yiyebilirsin ![]() ![]() Ne için benim rızkımı kapıyorsun"diyerek horoza kızdı ![]() Horoz: - Haklısın ama tasalanma, yarın bizim efendinin eşeği ölecek, sen de böylece bir güzel karnını doyurursun, dedi ![]() hemen eşeğini sattı ![]() ![]() Köpek horoza sitem ediyor: - Hani eşek ölecekti, ben de karnımı doyuracaktım ![]() ![]() yarın at ölecek, o zaman daha büyük bir ziyafete konacaksın, dedi ![]() Adam hemen atını da sattı ![]() olduğunu düşünüyordu ![]() Ertesi gün köpekle horozu dinlemeye gitti ![]() yalan söylemeye başladığından şüpheleniyordu ![]() ![]() At ölecekti, sahibimiz sattı ![]() yarın sahibimizin en çok değer verdiği kölesi ölecek, o zaman onun hayrına yemekler verilecek, hepimiz doyacağız dedi ![]() Bunu duyan adam kölesini de sattı ![]() Ertesi gün yine aynı konuşmalara kulak kabartmak için gitti ![]() kızgındı ![]() ![]() - Ben yalancı değilim ve yalan söylemem, diye itiraz etti ![]() ama başka yerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zira ilkin kaza eşeğe gelecekti, böylece sahibimiz kaza ve beladan kurtulacaktı ![]() Onu sattı, ata geldi ![]() ![]() ![]() Sıra onda, yarın sahibimiz ölecek, böylece doyacağız dedi ![]() Bunu duyan adam akılsız başını dövmeye başladı ama iş işten geçmişti ![]() İnsanlar başlarına gelen istemedikleri bir şeyi hayra yormalı, onun daha büyük bir belayı def ettiğini, belalara kalkan olduğunu düşünmelidirler ![]() Evet, perdenin arkasında neler olduğu ve hadiselerin hikmeti her zaman bilinmeyebilir ![]() İnsan sık sık sadaka vererek belaları def etmelidir ![]() ![]() Servetin, ilmin, iyi niyetin, sıhhatin, kuvvetin, zamanın ![]() ![]() ![]() Osman nl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|