![]() |
Diri Diri Gömüleceğimizi Biliyormusunuz?? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diri Diri Gömüleceğimizi Biliyormusunuz??Diyelim ki yatıyorsunuz yatağınızda! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir an geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızınız bir anda üstünüze kapanıyor, haykırıyor! -Öldü! Annem öldü! ![]() ![]() Bağırmak istiyorsunuz ![]() -Hayır! ![]() ![]() ![]() Ne çare! ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada odaya doluşuyor yakınlarınız ![]() ![]() ![]() Doktor? ![]() ![]() ![]() ![]() Başınızda toplananlara karşılık, kendinizde bir serbesti hissediyorsunuz! ![]() ![]() ![]() ![]() Onlara demek istiyorsunuz, "ben ölmedim, aranızda dolaşıyorum, yavrum kızım ne olur ağlama!" Ama boş! ![]() ![]() ![]() ![]() Kızınız, yakınlarınız perişan halli; ağlayış-haykırışları sizi de oldukça perişan ediyor! ![]() ![]() Bir şeyler yapmak, onlara ulaşmak istiyorsunuz, mümkün değil! ![]() ![]() ![]() ![]() Oturuyorlar, başucunuzda dualar etmeye başlıyorlar ![]() ![]() ![]() Sonra bu fasıllar bitiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ve sizi yüklenip mezara getiriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() DİRİ DİRİ MEZARA KONUYORSUNUZ! ![]() ![]() ![]() Şu andaki mevcut aklınızla, idrâkınızla duygularınızla yaşayan biri olarak! ![]() ![]() ![]() ![]() Hatırlayalım şu meşhur hadîs-i şerîfi: -İNSANLAR UYKUDADIRLAR; ÖLÜMÜ TADINCA UYANIRLAR! ![]() ![]() Hazreti Osman radıyar17;llâhu anh bir kabrin başında durduğu zaman sakalı ıslanıncaya kadar ağlardı ![]() Rasûlullah sallar17;llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: -Kabir, âhiretin konak yerlerinden ilk konak yeridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kişi beden üzerindeki tüm tasarrufundan kesildi; beyin durdu; ve bozulmaya yüz tutan beden mezara konuldu ![]() ![]() İbn-i Ömer radıyar17;llâhu anhr17;tan şöyle naklolunuyor: -Ölünün dünyadan alâkası kesildiği zaman, oturma yeri kendisine gösterilir; cennet ehli ise cennet ehlinden olarak; ve cehennem ehli ise cehennem ehlinden olarak ![]() ![]() Evet bu kabirde, kıyâmete kadar kalma olayını daha geniş görelim şimdi de: Ebû Hureyre radıyar17;llâhu anh naklediyor: Rasûlullah sallar17;llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: -Ölü -ya da sizden biri- defnedildiği zaman ona siyah ve mavi iki melek gelir! Birine Münker, diğerine Nekir denir ![]() -Bu adam hakkında ne dersin? ![]() ![]() Bunun üzerine o (yaşarken ki) kanaatini aynen söyler: -O Allahr17;ın kulu ve rasûlüdür ![]() ![]() Bunun üzerine o iki melek: -Senin böyle söylediğini esasen biliyorduk ![]() ![]() ![]() -Dönüp aileme haber vereyim mi?r17; der, melekler de: -Gelin-güvey gibi uyu ki, onu ailesinden en çok seven kişi uyandırırr17; derler ![]() O kişi, Allah onu yatağından mahşere kaldırıncaya kadar (uyur) ![]() Şayet münâfık ise: -İnsanların r0;Ona Rasûldürr1; dediklerini işittim ve ben de aynı şeyi söyledim ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine o iki melek: -Senin esasen böyle söyleyeceğini biliyordukr17; diyecekler ![]() ![]() Tüm yaşamınızda, kendinizi bir beden kabûl etmenizin tabiî sonucu olarak ister istemez yaşanacak kaçınılmaz sondur bu! ![]() ![]() Nasıl rüyanızda bütün gün kafanızı meşgul eden şey, otomatik olarak rüyanıza girer ve o şeyden rüyanızda kurtulamazsınız! ![]() ![]() Nasıl görülen kâbusu değiştirmek elinizden gelmez ise ![]() |
![]() |
![]() |
|