![]() |
Bir Testiye Bir Adam... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Testiye Bir Adam...İbrahim Hakkı Hazretleri yedi yaşında annesini kaybeder ![]() ![]() Hocası genç İbrahim Hakkı’nın eline bir testi vererek çeşmeye gönderir ![]() “Çekil bakayım önümden be çocuk!” diye İbrahim Hakkı’yı azarlayarak bir tarafa iter ve atını çeşmeye sürer ![]() İbrahim Hakkı testisini alıp bir kenara çekilmeye uğraşırken atını mahmuzlayan adam, onu bir köşeye sıkıştırır ![]() ![]() ![]() ![]() “Ne oldu evladım, neden ağlıyorsun?” diye sorar ![]() “Efendim, çeşmede su alırken bir atlı geldi, atını üzerime sürdü ![]() ![]() “Testini kıran atlıya sen bir şey söyledin mi? “Hayır” der, “hiçbir şey söylemedim ![]() Hocası, “Çabuk git ve o adama bir-iki laf söyle” der ![]() İbrahim Hakkı gider, çeşmenin başında atını tımar etmeye çalışan adamın yanına varır bekler ![]() “Testimi niye kırdın be zâlim adam?” diyemez ![]() Az sonra döner, hocasının huzuruna gelir ![]() “Atlıya bir şey söyleyebildin mi?” İbrahim Hakkı boynunu büker, yere bakarak, “Söyleyemedim efendim ![]() ![]() Hocası sinirlenir: “Sana diyorum, çabuk git ve o adama bir şeyler söyle, karşılık ver, yoksa sonu felâket olur ![]() İbrahim Hakkı kesin emir almıştır, bu sefer kararlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir korku ve heyecan içinde koşarak gelir, vahim durumu hocasına haber verir ![]() Hocası bu duruma çok üzülür ve şöyle der: “Vah vah! Bir testiye bir adam ha! Üzüldüm buna doğrusu!” Huzurda olanlar söylenenlerden bir şey anlamadıklarını söyleyince, Fakîrullah Hazretleri durumu şöyle açıklar: “O atlı adam, İbrahim Hakkı’ya zulmetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firavun’un zulmüne maruz kalan Kur’ân’ın “mü’min” olarak anlattığı kimse de Kur’ân lisanıyla kendine zulmedenlere şöyle sesleniyordu: “Size söylediklerimi yakında hatırlayacaksınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|