|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| efendimize, hakikatler, iblisin, peygamber, söylediği |
İblis'in Peygamber Efendimize Söylediği Hakikatler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İblis'in Peygamber Efendimize Söylediği Hakikatlerİblis'in Peygamber Efendimize söylediği Hakikatler Veheb İbn-i Münebbih (r a ) rivayet ediyor Allah Teâlâ (c c ) şeytana emir buyurmuşlar Git! Hz Muhammed (S A V ) nin soracaklarına cevap ver İblis eli asalı bir ihtiyar kılığında Peygamber Efendimize gelir Peygamber Efendimizle arasında aşağıdaki mükâlemeler geçer - Sen kimsin? - Ben İblisim - Ne lçin geldin? - Allah'ın emri ile soracaklarına cevap vereceğim - Ya mel'un, ümmetimden kaç düşmanın var - Onbeş düşmanım var 1 Sensin, 2 Adaletle iş gören hükümdar, 3 Alçak gönüllü cömert, zenginler 4 Ticaretinde doğru olanlar 5 Allah'tan korkan alimler (ehl-i takva sahipleri) 6 Nasihatle herkese hayır isteyen müminler 7 Kalbi merhametli müminler 8 Tevbe edip, tevbesinde sebat edenler 9 Haramdan sakınanlar 10 Daima abdestli bulunanlar 11 Her zaman çokça sadaka verenler 12 İnsanlarla iyi geçinen, güzel (halim) huylu kimseler 13 İnsanlara faydalı olanlar 14 Kur'an-ı çok okuyanlar ve Allah'ı devamlı zikredenler 15 Gecelerde insanlar uyurken kalkıp namaz kılan ve ibadet edenler Resulullah Efendimiz tekrar sorar - Ümmetimden senin yoldaşların kimlerdir - Zalim hükümdar, kibirli zenginler, hain ticaret ve sanat erbabı, içki içenler, gıybet yapanlar Zina yapanlar, yetim malı yiyenler, namazı kılmayıp terk edenler, zekat vermeyenler, boş kuruntular yapanlar benim yoldaşlarımdır |
|
|
|