Sihhatin 6 İlaci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sihhatin 6 İlaciAbbasi halifesi Mehdi, İmam Musa Kâzım hazretlerinin "rahmetullahi aleyh" hapse atılmasını ve sadece katıksız kuru ekmek verilmesini emretmişti Günler geçtiği hâlde Hazret-i İmamdan herhangi bir şikayet ve yalvarma gelmeyince merak eden halife,zin*dana adamlar gönderip, nasıl olup da tahammül edebildiğini, feryat ve figana düşmediğini anlamak istedi Gidenler sordular, “Büyük sıkıntı içindesin Elin, aya*ğın zincir*lerle bağlı olduğu hâlde yine de yüzün sararıp solmamış, sıhhatin sarsılmamış Sebebini merak ettik ”Musa Kâzım hazretleri "rahmetullahi aleyh" şöyle cevap verdi: “Altı tane ilacım var Onları kullanıyorum” Hayretle sordular: “Nedir onlar? Hani nerede?” Buyurdu ki: “Birinci ilacım: Tevekküldür ALLAHü teâlâ’a dayanıp, O’na güveniyorum![]() “İkinci ilacım: Kadere rızadır ALLAHü teâlânın takdirine boyun eğiyorum, itiraz etmiyorum“Üçüncü ilacım: Meşakkate sabırdır ![]() “Dördüncü ilacım: Ye’se (ümitsizliğe) düşmemektir Yıkılmıyorum, kendimi kapıp koyvermiyorum![]() “Beşinci ilacım: Müteselli olmak Benden daha kötü durumda olanları düşünüp, bu halime hamd edi*yorum![]() “Altıncı ilacım: Ümittir Bir gün olup buradan çıkabilirim diye ümit ile yaşıyorum, moralimi yüksek tutuyorum |
|
|
|