Allah Dostu Olabilmek... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah Dostu Olabilmek...Yıllarca dargahın içinde mürşitine hizmet ediyor manen mertebeler elde etmek için uğraş veriyordu Bu hususta var gücü ile çalışıyordu![]() ![]() ![]() Birgün dergaha yeni bir mürit gelmişti Kısa sürede hali değişmiş,gözyaşları sel oluyor,ağlamaktan konuşamaz hale geliyordu Çevresindekiler bu hale şaşırmışlar ne kadar iman ehli,takva ehli diye gıbta ile bakmışlar![]() Bu kişi yıllarca hizmete bulunan müridin de dikkatini çekmiş,demek ki ben de bir hata var ki bunca süre içersinde adam olamadım diye hayıflanarak mürşitinin huzuruna çıkmış ve demiş ki: -Efendi hazretleri bunca süredir buradayım,hizmetinizde kusur etmemeye gayret gösteriyorum Ancak yeni gelenin halini görünce bende bu hususta bir istidadın olmadığını anladım Müsade ederseniz ben köyüme döneyim,der![]() Mürşit ibret alınacak şu sözü söyler: -Sen,şu karşıda ateşin üstündeki su kazanı gibisin Kaynamasıda,soğumasıda geç olur O kişinin maneviyatı ise cezvedeki su gibidir,ateşimiz karşısında kaynadı giti,ancak soğumasıda çabuk olur Sen çalışmana gayretle devam et der![]() Mürşitinin anlatmak istediğini kavrayan mürit ,neşe içersinde gayretlerine devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|