![]() |
Bu Hayat, Hayâldir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Hayat, HayâldirBu hayat, hayâldir Allah dostlarından Balım Sultân hazretleri, “rahmetullahi teâlâ aleyh” Balıkesir Velîlerindendir ![]() Bir gün, sevdiği bir genç, bu zâta; Efendim ben herşeye sinirleniyorum, kızıyorum, bu halden kurtulmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz? diye sordu ![]() Mübarek zat, cevâben; - Ölümü hâtırla! Âhirette her amelden hesâba çekileceğini, günahların ağır gelirse, Cehennemde yanacağını düşün ![]() buyurdu ![]() Bir gün de, “içki içen” bir genç gördü ![]() Kendisine acıyıp çağırdı onu yanına ![]() Genç adam koşup geldi ve; - Buyur bey baba, emret! dedi hürmetle ![]() Büyük Velî ona şefkatle bakıp; - Evladım, Allahü teâlâ hadîs-i kudsîde; “Ey kullarım! Ne yaparsanız yapın ![]() Ama şunu bilin ki, bir gün gelecek, bunların hesâbını vereceksiniz!” buyuruyor, dedi ![]() Delikanlı bunu işitince utandı, mahcup oldu, kızardı, bozardı, Ve bir “Aaah!” deyip yere yıkıldı ![]() Ayıldığında nefret ediyordu içkiden ![]() O günden sonra bir daha da koymadı “o haramı” ağzına ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|