Kuran İ Yanlış Okumak Günah Mıdır?_ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuran İ Yanlış Okumak Günah Mıdır?_S A![]() Merhaba arkadaşlar, KURAN'ı yanlış okumaktan kastım şudur: sitedeki elifba kısmına baktım harflerin okunuşu falan var örneğin -ra hecesi yerine -re ya da -da hecesi yerine -de şeklinde okumak ayetin anlamını değiştirir mi?Değiştiriyorsa günah olur mu? çünkü öğrenmeye çalışıyorum bunu yaparken bi de günaha girmeyelim![]() ![]() namazı bozacak şeyler kısmında bide şöyle birşey var 10) Kur'an'i, manasi bozulacak sekilde yanlis okumak umarım derdimi anlatabilmişimdir ![]() ![]() |
|
Kuran İ Yanlış Okumak Günah Mıdır?_ |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuran İ Yanlış Okumak Günah Mıdır?_Kuran okurken yanlış okursak günah olur diye söyleniyor bilmeyerek okursak mesela nasıl olur yinede günah olur mu? 07-Nisan-2007 - 13 09 Cevabımız Değerli Kardeşimiz; Kuran okurken yanlış okumak günah değildir Kuran okumayı öğrenirken herkes yanlış yaparak öğrenir Böyle bir günah olsa hiç kimsenin Kuran öğrenmemesi gerekir Bu da olmayacağına göre Kuranı okurken hata yapmanın günah olması söz konusu olamaz![]() Günah olmayan bir şeye günah demek insanı mesul eder Bilip bilmeden herşeyi günah, helal, haram diye nitelemekten sakınmak gerekir![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() Editör www sorularlaislamiyet com |
|
|
|