Hardallı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Hardallı Tavuk![]() Hazırlama süresi: 15 DAKİKA Pişirme süresi: 20 DAKİKA 4 kişilik 543 Kalori MALZEMELER 4 adet tavuk göğsü bonfile 2 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limonun suyu 2 yemek kaşığı kekik HAZIRLANIŞI İki yemek kaşığı zeytinyağını, hardalı, limon suyunu ve iki yemek kaşığı kekiği geniş bir kasede karıştırın Tavuk göğüslerini kaseye alıp, sos ile iyice karıştırın Üzerlerini örterek buzdolabında bir saat dinlendirin Tavukları marine sosundan çıkarın Sosu atmayın; kızartma sırasında marine sosu fırça ile tavuklara sürün Böylece tavuklarınız kurumazlar Kızdırılmış ızgarada, tavukların iki tarafını da 15-20 dakika kızartın Yemeğinizi sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|