![]() |
Kuran Okumak Allah İle Sohbettir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran Okumak Allah İle SohbettirHani şu hadisi şerifte vardı ya: “Kıyamete doğru, yıl ay gibi, ay gün gibi olacak ![]() Bu kadar çabuk geçen bir ömrü, vakti, madem ki bir daha geri getirme şansımız yok, çok iyi değerlendirmemiz gerekmez mi? Ne ile? İbadetle ![]() Zikirle, Tövbe ve istiğfarla, Sadakayı çoğaltmakla, Ve Kur’an okumakla, Yani cenabı Hak ile sohbetle ![]() Kur’an okumak, o kelamın sahibiyle konuşmaktır ![]() Kuran okumanın, okutmanın, okunmasına sebep olmanın ne büyük bir fazilet olduğunu Hz ![]() ![]() * “Kur’an Allah’tan başka her şeyden faziletlidir ![]() ![]() * “İbnü Abbas (ra)’dan: Resulüllah (as) şöyle buyurdu: “İçerisinde Kur’an’dan biraz bir şey bulunmayan kimse harap olmuş ev gibidir ![]() * “Kur’an Allah’a semalardan, arzdan ve onlardakilerden daha sevimlidir ![]() * “Kur’an şefaat edicidir, şefaati kabul edilendir, şereflidir, tasdik edicidir ![]() ![]() ![]() * “Kur’an bir ucu Allah’ın (diğer) ucu sizin elinizde olan bir iptir ![]() ![]() * “Kim Kur’an’a saygı gösterirse, Allah’ saygı göstermiş demektir ![]() ![]() * “Kıyamet günü Kur’an’ın şefaat ettiği kimse kurtulur ![]() ![]() ![]() * Ebu Zer’den: “Resulüllah (as) bana dedi ki: Ey Ebu Zer, Allah’ın kitabından bir ayet öğrenmek için sabahleyin evden çıkman senin için yüz rek’at namaz kılmandan daha hayırlıdır ![]() * Resulüllah (as) buyurdular ki: “Kur’an okuyan mümin kokusu ve tadı güzel olan turunç gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() * Resulüllah şöyle buyurmuşlardır: “Kim Kur’an’ı okur ve O’nun ila (gereği gibi) amel ederse, kıyamet günü onun anasına ve babasına ziyası dünya evlerindeki ziyasından daha güzel bir taç giydirilir ![]() * “Kuran öğreniniz ![]() ![]() * “Evladına Kuran öğretene kıyamet günü cennette taç giydirilir ![]() * Resulüllah (as)’da, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda ancak çok azını zikrettiğim daha bir çok hadisi şerif Kur’an’ı okumanın, okutmanın, okunmasına yardımcı olmanın faziletine işaret etmektedir ![]() Her gün bir ayet bile olsa, Kur’an okumak, yani Allah ile muhabbet etmek, şereflerin en büyüğü değil mi? Allah ile sohbetin zevkini alan Hz ![]() ![]() Allah O’na elinde ne olduğunu sorar, bir cümlelik cevap yeterli olmasına rağmen, o başlıyor uzun uzun konuşmaya ![]() Niye? Allah ile konuşma fırsatını yakaladı, bırakır mı hiç? Kur’an’da takip edelim ![]() “ (Allah) Şu sağ elindeki nedir, ey Musa?” “ O, benim asamdır, dedi, ona dayanırım, onunla davarlarıma yaprak silkelerim; benim ona başka ihtiyaçlarım da vardır ![]() Namazda, hem de günde en az kırk kez okuduğumuz; “yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz” ayetinde, ‘sana/senden’ karşımızdakine demiyor muyuz? Sohbet edelim O Yüce yaratıcıyla, dost olalım O’nunla, mahşerde çok lazım olacak, çok ![]() |
![]() |
![]() |
|