|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| kelamini or kur'ani, kerim'i, sevgilinin, sevmek |
Sevgilinin Kelamini/Kur'An-İ Kerim'İ Sevmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgilinin Kelamini/Kur'An-İ Kerim'İ SevmekMuhabbetin alametlerinden birisi sevgilinin sözünü sevmek, onu kulağı ve kalbinde devamlı tekrar etmektir Bize bir müridin şöyle dediğini nakledildi: “İçimdeki kötü bir durum karşısında Allahu Teala’ya münacatın/yalvarmanın tatlılığını buldum O andan itibaren gece gündüz Kur’an-ı Kerim okumaya başladım Bir müddet sonra bana bir gevşeklik geldi, Kur’an okumayı bıraktım Rüyamda bana birisi: “Madem beni seviyorsun, niçin benim kitabımı terk ettin? Kitabımdaki kınamamı görmedin mi?” diyordu Birden uyandım; kalbime, Kur’an muhabbetinin yerleştirildiğini gördüm ve ilk hâlime dönüp devam ettim![]() Ariflerden biri demiştir ki: “Her aradığını Kur’an’da bulamayan kul, geçek mürid/hak adamı olamaz ”İbn-i Mes’ud (r a) şöyle demiştir: “Sizden her biriniz, nefsinin ne hâlde olduğunu ancak Kur’an’a sorsun Eğer Kur’anı seviyorsa, Allah’ı da seviyor, Kur’an-ı sevmiyorsa, Allah’ı da sevmiyor demektir ” Kur’an’ı sevmenin alametlerinden birisi Kur’an ehlini sevmek ve Kur’an’ı gece gündüz okumaktır ” Sehl b Abdullah demiştir ki: “Allah’ı sevmenin alameti, Kur’an’ı sevmektir Kur’an ve Allah sevgisinin alameti, Peygamber’i (s a v) sevmektir, Peygamber’i (s a v) sevmenin alameti onun sünnetini sevmektir Sünneti sevmenin alameti, kişinin ahireti sevmesidir Ahireti sevmenin alameti, dünyaya buğz etmektir; dünyaya buğz etmenin alameti ise kişinin dünyadan ancak kendisine yetecek ve onu ahirete ulaştıracak kadar azık almasıdır ”En güzel söz sahibi Yüce Allah buyurmuş ki: “Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki, Allah onların yerine bir toplum getirir; Allah onları sever, onlar da Allah’ı sever ” (Maide 5/54) Yani onlar dinden dönmezler Çünkü onlar dinden dönenlerin yerine gelmişlerdir, dolayısıyla onlar gibi olmazlar Başka bir ayet-i kerimede şöyle buyrulmuştur: “Sizi başka bir toplumla değiştirir de, onlar sizin gibi olmazlar ” (Muhammed, 47/38)ALINTIDIR ![]() ![]() |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgilinin Kelamini/Kur'An-İ Kerim'İ SevmekSELAMUN ALEYKÜM ELİNİZE SAĞLIK ![]() ÇOK MÜHİM BİR MESELE HAKİKATEN ALLAH'IN KELAMINI OKUMAK,ONU HAYATIMIZA TATBİK ETMEK![]() ![]() ''ALLAHA MUHABBETİNİZ VARSA HABİBULLAHA İTTİBA EDİLECEK ![]() İTTİBA EDİLMEZSE NETİCE VERİYOR Kİ ALLAHA MUHABBETİNİZ YOK![]() ''EĞER ALLAHI SEVDİĞİMİZİ SÖYLÜYORSAK ONUN NEBİSİNİN DAVRANIŞLARINI TAKLİD ETMELİ,KUR'AN-I KERİMİ DE OKUMALIYIZ İNŞAALLAH ![]() RABBİM RAZI OLSUN SİZLERDEN![]()
|
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgilinin Kelamini/Kur'An-İ Kerim'İ SevmekRECEB BOZKUS yazdı: SELAMUN ALEYKÜM ELİNİZE SAĞLIK ![]() ÇOK MÜHİM BİR MESELE HAKİKATEN ALLAH'IN KELAMINI OKUMAK,ONU HAYATIMIZA TATBİK ETMEK![]() ![]() ''ALLAHA MUHABBETİNİZ VARSA HABİBULLAHA İTTİBA EDİLECEK ![]() İTTİBA EDİLMEZSE NETİCE VERİYOR Kİ ALLAHA MUHABBETİNİZ YOK![]() ''EĞER ALLAHI SEVDİĞİMİZİ SÖYLÜYORSAK ONUN NEBİSİNİN DAVRANIŞLARINI TAKLİD ETMELİ,KUR'AN-I KERİMİ DE OKUMALIYIZ İNŞAALLAH ![]() RABBİM RAZI OLSUN SİZLERDEN![]() a s evet amin ecmain |
|
|
|