|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| calinmasina, hayallerinizin, izin, vermeyin |
Hayallerinizin Calinmasina İzin Vermeyin.... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayallerinizin Calinmasina İzin Vermeyin....Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır ![]() Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası ![]() ![]() Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı![]() Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi ![]() Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi ![]() Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi ![]() Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi ![]() ![]() İki gün sonra ödevi geri aldı ![]() Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir ?0? ve ?Dersten sonra beni gör? uyarısı vardı ![]() ?Neden ?0? aldım?? diye merakla sordu hocasına, çocuk ![]() ![]() ?Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal? dedi, hocası ![]() ?Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun![]() Kaynağınız yok At çiftliği kurmak büyük para gerektirir![]() Önce araziyi satın alman lazım Damızlık hayvanlar daalman gerekiyor Bunu başarman imkansız? ve ekledi:?Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm ?Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü Babasına danıştı![]() ?Oğlum? dedi babası ?Bu konuda kararını kendin vermelisin ![]() Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim! ?Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına ![]() ![]() ?Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin? dedi ![]() ![]() ?Ben de hayallerimi ![]() ??![]() O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor ![]() Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı ![]() Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen, geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi ![]() Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine ?Bak? dedi, ?Sana şimdi söyleyebilirim Ben senin öğretmeninken,hayal hırsızıydım O yıllardaöğrencilerimden pek çok hayal çaldım ![]() Allah? tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın
|
|
|
|