![]() |
Uzun Bir Ömür İçin... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzun Bir Ömür İçin...Uzun Bir Ömür İçin ![]() ![]() ![]() ![]() Zamana meydan okumanın yolu sadece estetik ameliyatlardan geçmiyor ![]() ![]() Vücudunuz 60'ınızda aklınıza geldiğinde her şey için çok geç olmuş olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Avokado ![]() Genellikle bir sebze gibi tüketilen bu meyve vücutta kötü kolesterol seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olabilen faydalı tekli doymamış yağ asitlerinin iyi kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Orman Meyveleri ![]() Böğürtlen, ahududu, siyah üzüm, yaban mersini gibi koyu renkli meyveler serbest radikaller ve yaşlanma ile oluşan hasarlara karşı vücudun korunmasına yardımcı olan güçlü antioksidanlardan flavonoidler olarak bilinen fitokimyasalları içerir ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Lahanagiller ![]() Lahanagiller ailesi lahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, karalahana, brüksel lahanası, turptan oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Sarımsak ![]() Günde 1 diş çiğ sarımsak yemek, vücudu kanser ve kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5-Zerdeçal ![]() Zerdaçalın son zamanlarda yapılan çalışmalarda anti-inflamatuar ve antioksidan etkisi ile vücudun toksinlerle ve serbest radikallerle savaşmada önemli rolü olduğuna dair kanıtlanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6-Kuruyemişler ![]() Özellikle ceviz başta olmak üzere fındık, badem, yer fıstığı, şam fıstığı gibi birçok kuruyemiş çeşidi minerallerin iyi kaynağını oluşturmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahıllar Gıdalar ![]() Tahıllar yani kompleks karbonhidratlar beslenmenin önemli bir kısmını oluşturmalıdırlar ![]() ![]() ![]() Normal makarna ve pirince göre iki kat daha fazla B vitaminlerini içerirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi Besinlerden Uzak Durmalı? ![]() • Yağda kızartılmış ve kavrulmuş yiyecekler fazla kalorilidir ![]() • Tam yağlı süt ve süt ürünleri yerine az yağlı süt, yoğurt, peynir çeşitleri daha az doymuş yağ içerirler ![]() • Rafine edilmiş besinler (beyaz ekmek, beyaz un, beyaz pirinç gibi) glisemik indeksi yüksek olduğundan insülin direnci oluşturabilir, kilo alınmasına neden olabilir ![]() • Poğaça, börek, kek, kurabiye gibi fırıncılık ürünleri çokluk beyaz un, şeker ve yağ karışımları nedeniyle özellikle yaş ilerledikçe tolere edilmesi zorlaşır ![]() • Şekerli içecekler içeriğindeki fazla miktarda şekerden dolayı genel sağlığa negatif etkide bulunur ![]() • Katkı maddesi içerikli, işlenmiş yiyecekler (sosis, salam, sucuk, tütsülenmiş besinler) vücuttaki antioksidan kapasitesini azaltır ![]() |
![]() |
![]() |
|