![]() |
Şarapla Gelen Lezzet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şarapla Gelen Lezzet![]() Şarapla Gelen Lezzet Şarap, diğer içkiler gibi açıldıktan sonra saklanma özelliğine sahip olmadığından bir an önce tüketilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şişelerin dibinde arta kalan şarapları şişenin kapağını iyice sıkıştırdıktan sonra, bir iki hafta içinde yemek yaparken kullanmak üzere buzdolabına kaldırı ![]() ![]() Köpüğü kaçmımş şampanyayı da tavuk veya balık haşlarken kullanabilirsiniz ![]() ![]() Et ve tavuğu hafif yağda çevirdikten sonra kendi suyuyla pişmeye bıraktığınızda şarap yerine vermut kullanın ![]() ![]() Izgara veya şişte pişirilen tavuk, kuzu, balık gibi yiyeceklerin lezzetini etleri pişirmeden önce üzerlerine fırçayla eşit miktarda tereyağı ve beyaz şarap karışımı sürerek artırınız ![]() ![]() Yemek pişirirken şarabın içinde alkol miktarı konusunda endişelenmeyin ![]() Bazı müstesna yemek tariflerinde örneğin biftek bourguignon ve sote piliç ciğeri gibi yemekler içlerine konacak kanyağın aleviyle hoş bir lezzet kazanırlar, alkol lezzeti de sinmez ![]() ![]() Sherry ve diğer tatlı şarapları tatlı karışımları için saklayın ![]() ![]() ![]() Kapama gibi ağır ateşte pişirilen et yemeklerinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız eti şaraplı ve içine kokulu otlar atılmımş bir karışımda yatırın ![]() Yemekler için pahalı şaraplar kullanmanıza gerek yoktur ![]() ![]() Parça et, hamburger ve köfteyi kırmızı şarapla ıslatarak çeşni verebilirsiniz ![]() Sote yaptığınız hamburger, tavuk ve balık gibi yiyeceklere değişik bir çeşni vermek için tavaya yarım fincan kırmızı şarap ilave edin ![]() ![]() Şarapla pişirilmiş yemekle ikram edeceğiniz şarabı seçerken yemekte kullandığınız şarapla aynı kategoriye giren birşey olmasına dikkat edin ![]() ![]() Düşük kalorili fakat nefis bir çeşni olarak, kabukları soyulmuş armut ve şeftali dilimlerini kırmızı şarapta haşlayabilirsiniz ![]() Som, levrek ve diğer diri ve beyaz etli balıkları haşlamak için şöyle bir sos hazırlayın: Bir ölçü beyaz şarap, maydanoz, defne yaprağı, kekik, soğan,nane, karabiber ve tuz ![]() Fırında tavuk nefis olur ![]() ![]() ![]() İnce dilimler halinde kesilmimş hindi göğsü, dana pirzolası gibi hazırlanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karides ve tarak gibi deniz ürünleriniz, içine birkaç sap maydanoz, bir dilim soğan 4-5 tane karabiber biraz kekik ilave edeceğiniz beyaz şarapta 5 dakika kaynatın ![]() |
![]() |
![]() |
|