Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, çörek, haşhaşlı, lokumu

Afyon Lokumu | Haşhaşlı Çörek

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Lokumu | Haşhaşlı Çörek



Afyon Lokumu
(Haşhaşlı Çörek)





Malzemeler :
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için:
  • Haşhaş
  • Ceviz
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 yumurta
Hazırlanışı :

Un karıştırma kabına alınır Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır Diğer taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak yumuşatılırHazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka büyüklüğünde açılır Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır Rulo biraz esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır Gül böreği şeklinde sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir Elde edilen lokumlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür 175 derecelik fırında pişirilir

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.