Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabaklı, muhallebi, sakızlı

Kabaklı Sakızlı Muhallebi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Sakızlı Muhallebi







Kabaklı Sakızlı Muhallebi




Malzemeler
  • 250 gram balkabağı
  • İki buçuk su bardağı tozşeker
  • Yeteri kadar su
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 parça damla sakızı
Üzerine:
  • Kıyılmış antepfıstığı
Yapılışı


Balkabağını dilimleyip bir tencereye alın Üzerine bir buçuk su bardağı tozşeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı tozşekeri kaynatın 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin Koyulaşınca ocaktan alın Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün Üzeri katılaşana kadar bekleyin Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin Buzdolabına alıp dondurun Dilimleyerek tabaklara aktarın Üzerine kıyılmış antepfıstığı serperek servis yapın

sofra

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.