|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balığın, derin, dondurucuda, dondurulması, saklama, süresi |
![]() |
Balığın Derin Dondurucuda Dondurulması Ve Saklama Süresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balığın Derin Dondurucuda Dondurulması Ve Saklama Süresi![]() Balığın Derin Dondurucuda Dondurulması ve Saklama Süresi Balıkları dondurmadan önce hafifce tuzlamakta yarar vardır ![]() ![]() ![]() Balıklar genelde oda sıcaklığında(20oC) 20 saat süre ile tazeliklerinden bir şey kaybetmeden durabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Deep-freeze”lerde saklama süreleri hamsi, sardalya gibi küçük balıklar için 3 aydır ![]() *3 ila 4 adedi bir kilo gelen çipura, lüfer gibi balıklar için 5 ila 6 ay ![]() *Ağırlığı 1 kilodan büyük balıklar için ise 6 ila 8 aydır ![]() *-25o C’lik “deepfreeze”lerde ise bu süre yaklaşık %50 artar ![]() Balıkların dondurulmadan önce temizlenmesi gerektiğini belirtmiştik ![]() ![]() ![]() Dondurduğunuz balıkları çözdüğünüz taktirde tekrar dondurmamalısınız bakteri üremesi açısından sakıncalı olabilir ![]() ![]() ![]() Ambalajları önce buzdolabının 0 ila +5oC’lık bölümünce birkaç saat soğutmalı, daha sonra derin dondurucuya koymalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|