Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, üsküp

Üsküp Kebabı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üsküp Kebabı





Üsküp Kebabı






Malzemeler
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş ince kıyılmış sarmısak
  • 3-4 adet domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet tane karabiber
  • Tuz, pulbiber
Hamuru için
  • 1 su bardağı un
  • Aldığı kadar ılık su
  • Tuz
Yapılışı

Kuşbaşı kuzu etini bir kaba alın Üzerine ayıklanmış arpacık soğan, sarımsak, rendelenmiş domates, defne yaprağı, eritilmiş tereyağı, biber salçası, tane karabiber, tuz ve pulbiber ilave edin
Bütün malzemeyi iyice karıştırın Etleri bu karışımda 1-2 saat marine edin
Daha sonra testi şeklinde veya orta büyüklükte bir güveç kabının içine etli karışımı boşaltın 1 su bardağı su ilave edin Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu bir kaba alın Üzerine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın Merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açıp güvecin ağzını kapatın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin Bulgur veya pirinç pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın

Sofra

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.