![]() |
Mayasız Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayasız Ekmek![]() Malzemeler: * 2,5 su bardağı ağartılmamış tam buğday unu * 1 su bardağı ekmeklik beyaz un * ½ su bardağı yulaf kepeği + 1 yemek kaşigi üstü için * 2 çorba kaşigi ayçekirdeği + 1 yemek kaşigi üstü için * 1 çorba kaşigi granül tatlandırıcı veya esmer şeker * 2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) * 1 yumurta (çırpılmış) *½ tatlı kaşigi tuz * 1 tatlı kaşigi zerdeçal * 1 tatlı kaşigi kabartma tozu * 1 tatlı kaşigi karbonat Yapılışı * Fırının içersine 1 kase sıcak su koyun ve 350F – 175 dereceye açın ![]() *Yumurta ve yoğurt hariç bütün malzemeyi harmanlayın ![]() *Yoğurdu ve çirpilmis yumurtayıda ekleyerek cıvık bir hamur elde edin ![]() * Normal ekmek hamurlarında olduğu gibi kuvvetlice ve uzun süreli yoğurmanın aksine, yapışkan bir hamur olduğu için biryandan yoğurma kabını çevirirken biryandan da hamuru parmaklarınızla alttan üste doğru toparlayın ![]() * Topak haline getirdiğiniz hamuru yağlanmış ekmek kalıbına veya düz bir tepsiye koyun, üzerine yulaf ve ayçekirdeği serpip elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın ![]() ![]() * Önceden ısıttığınız fırında 1 saat 20dk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|