Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, incelikleri, kahve, yapmanın

Evde Kahve Yapmanın İncelikleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Kahve Yapmanın İncelikleri



Evde kahve yapmanın incelikleri

Kahve tercihi kişiden kişiye değişiklik gösterir Bu nedenle, damak zevkinize uygun kahveyi küçük denemeler yaparak kendiniz bulabilirsiniz Değişik kahveler ve demleme metodlarını deneyerek, değişik tatlara ulaşabilirsiniz






Kahve Demlemenin Temelleri

İyi ve taze kahve çekirdeği almak tabii ki ilk şart

Kahve çekirdekleri, demleme işleminden hemen önce öğütülün Ekipmanınızı en uygun öğütme derecesine (kalın-ince) ayarladığınızdan emin olmalısınız Eğer çok ince öğütürseniz, kahvede acılaşma meydana gelir ve filtreler tıkanabilir

Kahvenizin tadının her zaman taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız, ekipmanınızın temizliği çok önemli O yüzden temiz bir kahve demleyicisi kullanın Ekipmanınızda yağ ve reçine atıkları kalmışsa kahvenin tadında acılaşma meydana gelebilir

Kahvenin % 98’inin su olduğunu göz önünde bulundurarak, en iyi tada ulaşabilmek için mutlaka filtre edilmiş su veya şişe suyu kullanın

6 oz (190 ml) su için 5gr öğütülmüş kahve kullanın Koyu veya hafif bir kahve demleyebilmek için suyun oranıyla değil de kahvenin oranıyla oynayın Sizin damak zevkinize uygun olan lezzeti deneme yanılma yöntemiyle elde edebilirsiniz

Kahveyi tazeyken için Demleme işleminden hemen sonra kahveyi ısı geçirmez bir pota veya termosa da koyabilirsiniz Demlenmiş kahveyi ısıtıcı üzerinde tutmayın ve asla tekrar ısıtarak içilmeyin






Demleme İşleminde Kaliteyi Belirleyen Önemli Etkenler:

Kahve çekirdeğinin tazeliği, öğütme işleminin derecesi ve suyun kalitesidir Bu üç önemli noktaya dikkat ederek iyi bir kahve yapabilirsiniz Değişik kahve yapma tekniklerini ve demleme metodlarını denemelisiniz ve değişik kahvelerden tatmalısınız




Taze Kahve Aldınız Peki Sonrası?

Aldığınız kahveyi nasıl saklamalısınız?

Hava, nem ve ışık taze kahvenin en büyük düşmanlarıdır Bundan dolayı taze kahve çekirdeklerini her zaman ışık ve hava geçirmeyen kaplarda, dolap ve tezgah içinde, serin ve kuru ortamlarda saklamalısınız

Kahve çekirdeklerini veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında ve derin dondurucularda asla saklamayın Kahve yaşayan bir organizma olduğundan, buzdolabında saklandığında nem ile beraber çekirdekler arası etkileşim başlar ve gerçek aromasını, lezzetini kaybeder

En iyi sonucu elde etmek için taze kahve çekirdeklerini iki hafta içinde tüketmelisiniz Maksimum lezzete ulaşmak için de kahve çekirdeklerini demlemeden hemen önce öğütmelisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.