08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapalı Pizza Tarifi
Kapalı Pizza

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
yeterince su
Sos Malzemeleri:
1 su bardağı domates püresi
1 çorba k domates salçası
2 diş sarmısak
zeytinyağı
Kekik
Hazırlanışı:
- Unun ortasını açın
Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin
- Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin
- Bir kaşık salçayı suyla açın, içine körü, kekik, fesleğen ile karıştırılmış yağ ve tuzu, karabiberle birlikte karıştırın
Hamuru bezelere ayırın, biraz mayalandırın
Merdaneyle büyük tabak boyunda hamuru açın
Fırın tepsisine alın Sosu üzerine sürün
istediğiniz malzemelerikoyup üzerine kaşar peyniri serpin
- Sonra da aşağıdaki sırayı takip edin
200 derece ısıtılmış fırında kızartıp, afiyetle yiyin
    

    

    

    

    

    

        
|
|
|