![]() |
Tereyağlı Fırın Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Fırın Enginar![]() Malzemeler
Enginar temizlenir göbek halinde limonlu suda bekletilir ![]() Etin yarısı büyük diğer yarısıda küçük kuşbaşı doğranır ![]() Kızdırılmış çelik tencereye büyük et parçaları atılır ve kavurulur ![]() Pişer gibi olunca küçük parçalar atılır ![]() Kavrulunca garnitür eklenir kendi suyunda pişirilir ![]() Limonlu sudan alınan enginar sıcak suda 20 dakika kadar haşlanır ![]() Sudan çıkarılan enginar hafif yağlanmış tepsiye alınır ![]() Göbeğine büyük parça etler konulur ![]() Kalan küçük et parçalı garnitür etrafına yayılır ![]() Bir kasede un 2 bardak su ile çırpılır tuz ilave edilir ![]() Karışım tepsinin kenarında yavaş yavaş ilave edilir ![]() Isıtılmı fırına alınan tepsimizi kendi istediğimiz pişirme süresinde pişirilir ![]() Pişmesine yakın üzerine ince doğranmış dereotu ilave edilir 3 dakika daha pişirilir ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|