Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
banemin, dana, kuşbaşı, parmaklarynyzy, sote, tadından, usulü, yiyeceğiniz

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote



Forumumuzda açılmış yemek konularının müdavimlerinden biriyim Özellikle yeme işinde üstün vasıflara sahip olduğum da malumunuz

Ama açılan konularda hatun kişilerimizin vermiş olduğu tarifler çok üstün körü Bakın ben bir tarif vereyim de yemek nasıl yapılırmış hem görün, hem öğrenin


Malzemeler
  • Biraz dana Kuşbaşı
  • 1 büyük soğan
  • 2 sivri biber
  • 4 orta büyüklükte domates
  • Zeytinyağı, tuz, pul biber, kekik falan işte
Öncelikle kasaptan kuşbaşı olarak devekuşu başı şeklinde almış olduğunuz etleri, bülbülbaşı büyüklüğünde doğrayın evinizde Sonra bu etleri çok az yağ gezdirilmiş tencerenin içine atıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya başlayın






Sonra soğanı resimde görüldüğü şekilde doğrayın Gözünüzün yanmasını engellemek istiyorsanız size bu doğradığımdan yollarım Bu yakmadı ve ben zaten yakmaması için ne yapılır bilmiyorum Ama bakın yine de her şartta size yardımcı olmaya çalışmaktayım Bunu not alın ve ilerde benle ilgili bir karar verirken bunu artı hanemde değerlendirin lütfen






Etleri şöyle bir karıştırıp biberleri doğramaya başlayın Biberleri bu şekilde halka halka kesin ve derin bir kaba koyun Sonra nedenini göreceksiniz






Domateslere geldi sıra Ben böyle enlemesine kesiyorum, nedense rendelerken daha pratik geliyor bana Ama siz dikey veya çapraz da kesebilirsiniz Kendinizden de birşeyler katın olaya






İşte derin kabın sırrı Domatesleri de bu kaba rendeleyerek hazırlıklara devam ediyoruz Bu arada eti yine karıştırın Dibi tutmasın fena olur he!






Etler suyunu çekti ve biraz daha zeytinyağı ilavesinden sonra soğanları da içine koyuyorum İyice bir karıştın ve bırakın kendi haline biraz






Et ve soğanları bırakın dedim kendi haline, işi bırakın demedim Tezgahın üzerinde işi biten aletleri güzelce yıkayıp kaldırın Bu hem temiz bir mutfak hem de düzenli bir çalışma alanı için gerekli Dağınıklığı sevmem ama arada fena da olmuyor aslında Ama şimdi değil






Daha sonra hazırladığımız domates ve biberleri etlerin üzerine boşaltıyoruz Ben biraz sulu sevdiğim için bir bardakta su ilave ettim Siz kendi arzunuza göre bunu yapın Bu arada tuz ve pulbiber ilavesinide yapmıştım hazırladığım sosa Kekikleri pişmeye yakın atarsanız hem kokusu daha hoş olur hemde kekiklerin kararmasını önlersiniz yemeğin içinde






Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etler dağılıncaya kadar pişmeye bırakın





Şimdi yemeği tabakta da görmek isteyeneniz olur belki içinizde ama bunu yapmayacağım Nedenine gelince

Belki sizin yaptığınız ilk deneme olduğu için aynı iştah açıcı görünümü sağlayamazsınız ve kendinizi yetersiz hissedebilirisiniz diye size bu kötülüğü yapmak istemedim

Ya da

Yemek pişerken biriyle derin bir sohbete dalıp yemeği yaktım ve son halini görüntüleyemedim

Demek ki neymiş? Yemek yaparken başından ayrılmayın Pişmesine bir yardımınız olmaz ama en azından yanmasını engelleyebirmişsiniz

Bu tarife göre artık eminim başta Lale, Başakça ve Canan olmak üzere forumun tüm hatunları bile yemek yapabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote



Konu başlığında Banemin'in yemek yaptığını okuyunca , tam çatalı bıçağı kapıp gelmiştim ki, anaaaa bide ne göreyim? Sataşma var!!!

Aha tam olarak burada!!!


Alıntı:






Bu tarife göre artık eminim başta Lale, Başakça ve Canan olmak üzere forumun tüm hatunları bile yemek yapabilir






Banemin efendi, sen daha kasabın yolunu bilmiyorken, ben arka bahçede koyun gırtlaklarken , Canan bacaktan açılmış delikten hava üflüyor, Başakça da koyunun derisini yüzüyordu Sonra da senin o hazır aldığın kuşbaşı eti kendi ellerimizle hazırlıyorduk

Sonracığıma, pazardan hazıra konarak aldığın domates, biber ve soğanı yine arka bahçede bostanımızda yetiştiriyor, hormonsuz olarak sofraya getiriyorduk

Kalkmış bize yemek dersi veriyor, detttt oradan Allahın hazırcısı

Bir kere beceriksizliğin, yemeği yakmanda Bari onu yazmasaydın Düşük çeneli olmamak gerekiyormuş demek, ama bu senin için zor olmalı Offf gülmek istemiyorum ya, zorlama beni

Bulaşıklıkta içine domatesi rendelediğin derin kabı göremedim, yoksa onu yıkamayı unuttun mu, ya da kırdın mı?



Bu resimdeki artisliğin hoşuma gitti ama Kendi artisliğinden bahsetmiyorum, bıçağı domatese saplamış öyle çekmişsin ya fotoğrafı, heh işte ondan



Allahım inanamıyorum ya, Banemin yemek yapmış ve tarif vermiş

Koşun koşun gelin ey ahaliiiii



Alıntı Yaparak Cevapla

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote



Lale hanım Lale hanım ben size çiftçilik veya hayvancılık yapamazsınız demedim ki

Sadece Aşçılıkta zorlanıyorsunuz demiştim

Yemeği yaktığımı kim söyledi ki? Orada yoruma açık iki olasılıktan bahsetmiştim Diğeride seçenekler arasında

Bulaşık işi ise arada işi biten malzemelerle ilgili bir uyarıydı Sosu en son eklediğim için tabi ki o resimde yer alamadı Ama ateş kısıldıktan sonra ilk işim kalan diğer malzemeleri yıkamak oldu

Sormak istedikleriniz veya bilmek istediğiniz püf noktaları konusunda sakın çekinmeyin bak

Ben sizin için varım





Alıntı Yaparak Cevapla

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote



İkinci olasılık üzerinde daha çok durulduğuna göre, demek ki o yemek yanmış Son halini görmeden asla ikna olmam, çekseydin


Bulaşı konusu tamam 1 puan aldın benden, derin kap konusunda da ikna oldum, zira ben de işim bitenleri yıkar kaldırırım


bahçecilik ve hayvancılık işine gelince; Banemin efendi, size orada anlatmak istediğim, bizler yemeği ezbere yapmıyoruz, taaaaaa malzemenin başından başlıyoruz Üretim ve tüketim yani

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.