|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
banemin, dana, kuşbaşı, parmaklarynyzy, sote, tadından, usulü, yiyeceğiniz |
![]() |
Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı SoteForumumuzda açılmış yemek konularının müdavimlerinden biriyim ![]() ![]() Ama açılan konularda hatun kişilerimizin vermiş olduğu tarifler çok üstün körü ![]() ![]() ![]() Malzemeler ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Sonra soğanı resimde görüldüğü şekilde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri şöyle bir karıştırıp biberleri doğramaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslere geldi sıra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte derin kabın sırrı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etler suyunu çekti ve biraz daha zeytinyağı ilavesinden sonra soğanları da içine koyuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Et ve soğanları bırakın dedim kendi haline, işi bırakın demedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra hazırladığımız domates ve biberleri etlerin üzerine boşaltıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etler dağılıncaya kadar pişmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi yemeği tabakta da görmek isteyeneniz olur belki içinizde ama bunu yapmayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() Belki sizin yaptığınız ilk deneme olduğu için aynı iştah açıcı görünümü sağlayamazsınız ve kendinizi yetersiz hissedebilirisiniz diye size bu kötülüğü yapmak istemedim ![]() ![]() ![]() Ya da ![]() ![]() ![]() Yemek pişerken biriyle derin bir sohbete dalıp yemeği yaktım ve son halini görüntüleyemedim ![]() Demek ki neymiş? Yemek yaparken başından ayrılmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tarife göre artık eminim başta Lale, Başakça ve Canan olmak üzere forumun tüm hatunları bile yemek yapabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı SoteKonu başlığında Banemin'in yemek yaptığını okuyunca , tam çatalı bıçağı kapıp gelmiştim ki, anaaaa bide ne göreyim? Sataşma var!!! Aha tam olarak burada!!! Alıntı: Bu tarife göre artık eminim başta Lale, Başakça ve Canan olmak üzere forumun tüm hatunları bile yemek yapabilir ![]() ![]() ![]() Banemin efendi, sen daha kasabın yolunu bilmiyorken, ben arka bahçede koyun gırtlaklarken , Canan bacaktan açılmış delikten hava üflüyor, Başakça da koyunun derisini yüzüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Sonracığıma, pazardan hazıra konarak aldığın domates, biber ve soğanı yine arka bahçede bostanımızda yetiştiriyor, hormonsuz olarak sofraya getiriyorduk ![]() ![]() ![]() Kalkmış bize yemek dersi veriyor, detttt oradan Allahın hazırcısı ![]() Bir kere beceriksizliğin, yemeği yakmanda ![]() ![]() ![]() ![]() Bulaşıklıkta içine domatesi rendelediğin derin kabı göremedim, yoksa onu yıkamayı unuttun mu, ya da kırdın mı? Bu resimdeki artisliğin hoşuma gitti ama ![]() Allahım inanamıyorum ya, Banemin yemek yapmış ve tarif vermiş ![]() ![]() ![]() Koşun koşun gelin ey ahaliiiii |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı SoteLale hanım Lale hanım ben size çiftçilik veya hayvancılık yapamazsınız demedim ki ![]() ![]() ![]() Sadece Aşçılıkta zorlanıyorsunuz demiştim ![]() Yemeği yaktığımı kim söyledi ki? Orada yoruma açık iki olasılıktan bahsetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() Bulaşık işi ise arada işi biten malzemelerle ilgili bir uyarıydı ![]() ![]() ![]() Sormak istedikleriniz veya bilmek istediğiniz püf noktaları konusunda sakın çekinmeyin bak ![]() ![]() ![]() Ben sizin için varım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Soteİkinci olasılık üzerinde daha çok durulduğuna göre, demek ki o yemek yanmış ![]() Bulaşı konusu tamam ![]() ![]() bahçecilik ve hayvancılık işine gelince; Banemin efendi, size orada anlatmak istediğim, bizler yemeği ezbere yapmıyoruz, taaaaaa malzemenin başından başlıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|