Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çükündür, kavurması, sirkelisi

Çükündür Kavurması Ve Çükündür Sirkelisi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çükündür Kavurması Ve Çükündür Sirkelisi








Çükündür Kavurması

Topraktan taze olarak sökülen çükündürler iyice yıkanır ve saçakları ayıklanır Sonra büyükçe bir kapla suda haşlanır Haşlanan çükündürler sudan alınarak dışları soyulur ve rendelenir Bir tencerede kızdırdığımız yağ ile pişene kadar karıştırılarak kavrulur Tatlı özelliği olduğundan dolayı tuz veya baharat ilave edilmeden servis yapılır



Çükündür Sirkelisi

Haşlanan çükündürler teker şeklinde ve iki santim kalınlığında doğranarak tuzsuz sirkeli su ile turşu şeklinde kurulur Ve sirkeli suda bir iki hafta bekletildikten sonra tüketilmeye başlanır Kışlık olarak da yapılır ve ilginç bir tadı olur bir nevi tadı şalgam suyunu andırır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.