Zeytinyaglı Kereviz - Kereviz Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyaglı Kereviz - Kereviz Dolması![]() Zeytinyaglı Kereviz Malzemeler:
yaklaşık 5 dakika -ara sıra karıştırarak- kendilerini hafif bırakana kadar kavurun [*]bu arada kerevizleri, beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölün ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirin bunları yıkayıp tencereye ilave edin bu arada karıştırma işlemine devam edin patatesleri ve limon suyunu tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra kerevizlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su koyun kerevizler yumuşayana kadar pişirin (kereviz piştiyse diğerleri de pişmiştir ) tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakın [*]soğuduktan sonra servis tabağına önce kerevizleri alın sonra sebzelerle içlerini doldurun üzerlerini bezelye ve kereviz yapraklarıyla süsleyin Alintidir |
|
|
|