![]() |
Çikolatalı Berliner |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Berliner![]() Un (3 bardak) Tuz (yarım çay kaşığı) Toz şeker (5 çorba kaşığı) Kuru maya (1 çorba kaşığı) Süt (yarım bardak) Yumurta (2 adet) Bitter çikolata (80 gram) Üzeri için: Pudra Şekeri (3 kahve kaşığı) Tarçın (1 kahve kaşığı) Kızartmak için: Sıvıyağ (1,5 bardak) Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 20 dakika (hamurun dinlenme süresi) 15 dakika ocakta Oval bir kaba 3 bardak un koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız hamuru avucunuzun içine alıp, sıkarak başparmak ve işaret parmağınızın da yardımıyla cevizden biraz büyük toplar yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 0cağa içinde su olan bir tencere koyun ve kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boş bir kaba 3 kahve kaşığı pudra şekeri ve 1 kahve kaşığı tarçın koyun ve karıştırın ![]() ![]() Kaynayan suyun üzerindeki kapta eriyen çikolataları karıştırın ve ocaktan alın ![]() ![]() Öneri:Kaynayan suyun üzerindeki kapta eriyen çikolatayı kaşık veya tel ile karıştırmayın ve suyla temas etmemesini sağlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|