Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
berliner, çikolatalı

Çikolatalı Berliner

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Berliner





Un (3 bardak)
Tuz (yarım çay kaşığı)
Toz şeker (5 çorba kaşığı)
Kuru maya (1 çorba kaşığı)
Süt (yarım bardak)
Yumurta (2 adet)
Bitter çikolata (80 gram)
Üzeri için:
Pudra Şekeri (3 kahve kaşığı)
Tarçın (1 kahve kaşığı)
Kızartmak için:
Sıvıyağ (1,5 bardak)

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi:
20 dakika (hamurun dinlenme süresi)
15 dakika ocakta
Oval bir kaba 3 bardak un koyun Unun ortasını açıp içerisine 1 çorba kaşığı tozmaya, yarım çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 adet yumurta koyun ve yarım bardak süt koyun Hamur kendini toparlayana kadar yani 3-4 dakika yoğurun Bu sürenin sonunda hamuru tezgahın üzerine alın Birkaç tutam un serpip hamuru elinizle tezgaha bastırıp, yuvarlayarak 2-3 dakika yoğurun Yaptığınız hamur elinize yapışacak kıvamda olduğundan rahat çalışabilmek için elinizi margarinle yağlayabilirsiniz
Hazırladığınız hamuru avucunuzun içine alıp, sıkarak başparmak ve işaret parmağınızın da yardımıyla cevizden biraz büyük toplar yapın Elinizi yağlayarak hamur toplarını avucunuzda yuvarlayıp yüzeylerini düzgünleştirin ve üzerine bir bez örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın Dinlenen hamur toplarını önceden ısıttığınız yağa atınÖnce içerisine kevgiri sokmadan tencereyi sallayarak, sonrasında ise kevgirle karıştırıp çevirerek hamurları kızartın 7-8 dakika boyunca kızarttığınız hamurları tabanına kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa çıkarın
0cağa içinde su olan bir tencere koyun ve kaynatın Tencerenin üzerine oval bir kap yerleştirin Oval kabın içerisine önceden parçaladığınız bir paket yani 80 gram bitter çikolatayı koyun ve erimesini bekleyin (Benmari usulü) Çikolatalar erirken kızarttığınız hamur toplarının 1/3′ünü soğumadan içerisinde 5 çorba kaşığı toz şeker bulunan bir kabın içerisinde döndürerek şekere bulayıp tezgahın üzerine alın Diğer topların 1/3′ünü de tezgaha dizin
Boş bir kaba 3 kahve kaşığı pudra şekeri ve 1 kahve kaşığı tarçın koyun ve karıştırın Bu karışımı ufak bir süzgece koyup, tezgaha dizdiğiniz üzerleri boş olan hamur toplarının üzerine eleyerek dökün Kalan hamur toplarını soğumaya bırakın
Kaynayan suyun üzerindeki kapta eriyen çikolataları karıştırın ve ocaktan alın Soğuyan ve üzerleri boş olan 1/3′lük hamur toplarının üzerIerini çikolataya bulayın Hamur toplarını tabağa dizip, servise hazır hale getirin
Öneri:Kaynayan suyun üzerindeki kapta eriyen çikolatayı kaşık veya tel ile karıştırmayın ve suyla temas etmemesini sağlayın Aksi halde çikolatanız sertleşecektir Bunun için plastik veya tahta kaşık kullanın




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.