Halep Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halep Çorbası![]() Malzemeler
Hazırlanışı Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ![]() Havucu temizleyip ince ince kıyın Pirinci yıkayıp suyunu süzün Et suyunu güvece dökün Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu ekleyip pişirmeye devam edin ![]() Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin Birkaç defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın ![]() Afiyet Olsun Not:Bu tarifi özellikle Yılbaşı menüsünde fırınlanmış hindi yemeklerinden önce mideyi hazırlayıcı başlangıc olarak sunabilirsiniz!!! |
|
|
|