![]() |
Hızır Aleyhisselam nasıl görülür? |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Hızır Aleyhisselam nasıl görülür?Bir zaman yaşlı bir kadıncağız duymuş ki, Hazreti Hızır her gün yatsı namazında,Yeni Câmî'de görülürmüş ![]() ![]() ![]() ![]() O pür dikkat çıkanları tâkip ederken, karşısından bir yaşlı amca çıkagelmiş ![]() - Neye bakarsın hâtun? - Dediler ki, bu câmîde her gece Hızır Aleyhisselâm görünürmüş ![]() görmeye geldim ![]() - Peki onu görsen nasıl tanıyacaksın? - Bilmem ![]() - O zaman buradan geçse, sen onu tanıyamazsın ![]() - Doğru, nasıl da akıl edemedim ![]() - Bak öyleyse, sana onu nasıl tanıyacağını öğreteyim ![]() - Olur - Arkamdaki câmîyi görüyor musun? - Evet - Işıklarına bak ![]() - A evet, söndü ![]() - Şimdi bir daha bak, ışıklar tekrar yandı mı? - Baktım ![]() ![]() - Peki öyleyse ![]() olduğu yerden kıpırdamadan yakıp söndüren birisini görürsen, işte o Hızır'dır ![]() - Doğru mu? - Doğru - Hay Allah râzı olsun, demiş ve kadın beklemeye devâm etmiş ![]() herkes dağıldığı halde, târife uygun kimse çıkmamış ![]() ![]() Kocası sormuş: - Gördün mü Hızır Aleyhisselâm'ı? - Yok, göremedim ![]() - Vah vah ![]() - Olsun, göremedim ama, nasıl görülür çok iyi öğrendim ![]()
|