![]() |
Mutluluk Doğuştan Verilen Bir Şans Değildir. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutluluk Doğuştan Verilen Bir Şans Değildir.Mutlu insanlara uzaktan baktığımızda her şeyin yolunda gittiğini hiçbir sıkıntıları olmadığını sanırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir hükümdar amansız bir hastalığa yakalanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamları koşuşturdu ![]() ![]() Falcılar, büyücüler hükümdara tek tek baktılar, bildikleri bütün numaraları yaptılar, ama hiçbiri herhangi bir iyileşme sağlayamadı ![]() Hükümdar artık iyiden iyiye umutsuzluğa düşmüşken günün birinde sarayının kapısına bir yaşlı kadın geldi ![]() Yaşlı kadını hükümdarın yanına götürdüler ![]() Hükümdar yatağında doğrulamadan, “Söyle kadın” diye güç bela konuştu: “Neymiş senin çaren!” Kadın bildiği çareyi anlattı: “Adamlarınız ülkeyi dolaşacak, ülkenin en mutlu adamını bulacak, onun gömleğini alacak ve size getirecek ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdar emir verdi, adamları hemen ülkeye dağıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdar köpürüyor, adamları bütün ülkeyi adım adım dolaşıyor, artık zengin fakir dinlemeden mutlu insan arıyor ama bir kişi bile bulamıyorlardı ![]() Durmaksızın dolaşırken susuz kalan hükümdarın adamlarından birkaçı dökülen bir kulübenin yanından geçmekteydi ![]() ![]() Bir adam kendi kendine konuşuyordu: “Ne kadar mutluyum, benden iyisi yok, karnımı doyurdum, yarın çalışabilecek gücüm de var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdarın adamları suyu falan unutup hemen içeri daldılar ![]() ![]() Hükümdarın adamları “Nihayet bulduk” diye adama doğru hamle ettiler ve yanan tek bir mumun zayıf ışığında adamın gömleğinin olmadığını gördüler ![]() Saygılarımla, Tülay Bilin |
![]() |
![]() |
|