![]() |
Evliliğin Kaderi Mutsuzluk Olmak Zorunda Değil! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evliliğin Kaderi Mutsuzluk Olmak Zorunda Değil!![]() Yaşam Koçu ve İlişki Terapisti Yeşim Varol, ilginç bir örnekleme ile ilişkilerde ve hatta evliliklerde huzurun ve mutluluğun verilen özen ile ilintili olduğunu vurguluyor ![]() Bir hafta sonu sabahı uyandınız ve farz edelim ki bugün temizlik gününüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabaha geri dönüp bir de diğer senaryoyu düşünelim: Bir hafta sonu sabahı uyandınız ve farz edelim ki bugün temizlik gününüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi belki bir ilişki terapisti neden durup dururken temizlikten bahsediyor, ilişkilerle sütün, temizliğin ne alakası var diyeceksiniz ama ben, örneği özen ve özensizlikle çok bağdaştırıyorum ve ilişkilere gösterdiğimiz özenle de çok ilintisi olduğunu düşünüyorum ![]() Yeni evli olduğunuzu ve her yaptığınız yemeğe, her giydiğinize, eşinize karşı her davranışa özen gösterdiğiniz günleri düşünün ![]() ![]() ![]() İlk kavga sanki hayalini kurduğunuz her şeyi, o güne kadar yaşadığınız bütün güzellikleri kirletmiştir ![]() ![]() ![]() Bir de evliliğinizin fazlasıyla gergin ve sürekli sıkıntılı olduğunu düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa evliliğin kaderi mutsuzluk olmak zorunda değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Başlangıç noktası bir terapistten yardım almak, davranış kalıplarımızı değiştirmek, evlilik dinamiğimizi değiştirmek gibi birçok alternatiften biri olabilir ![]() Yeter ki, içinizde bir yerlerde sakladığınız, kendinizi mutlu etmek için yeterli özeni bulup çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşim Varol Şen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evliliğin Kaderi Mutsuzluk Olmak Zorunda Değil!Günümüz evliliklerinin kaderi mutsuzluk bana kalırsa ![]() evlilik çok kutsal saydığım birşey ![]() ![]() İnsanların birbirine tahammülü güveni ve saygısı yok maalesef ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evliliğin Kaderi Mutsuzluk Olmak Zorunda Değil!''evliliğin kaderi mutsuzluk olmak zorunda değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilik çağımızdaki en uzun en zor, ve en güzel ortaklık ![]() ![]() Bu ortaklığın başında temelinde sevgi olmalı tabiki,sevginin olduğu yerde çözülmeyecek hiç bir şey yok ![]() ![]() Ben evlilik terapisti değilim, ama öyle bir misyonum var kendi toplumumda Tecrübelerimi aktarmaktan, mutluluğumu paylaşmaktan çok büyük keyif alıyorum doğrusu ![]() ![]() Dökülen sütten,yanan yemekten,ağlayan uyumayan bebeklerden vs sudan pek çok sebepten ayrılmaya kalkışlan insanlar gördüm, Eee gören gözde katlanmıyor ![]() ![]() Ellerimi, Yüreğimi sıvayıp giriştiğim tamirler oldukça başarılı oldu Birazcık özveri,bir yudum sevgi nasılda ilaç oluyor bilemezsiniz Bu konuda mütevazi olamıyacak kadar kendimi seviyorum İyi bir Aile olamadan, toplum olmamız imkansız Çok önemli bir konuya değinmişsiniz,teşekkürler |
![]() |
![]() |
|