![]() |
Kainat Eczanesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kainat Eczanesi![]() RUH HALİMİZE GÖRE BESLENME Yediğimiz besinlerin ruh halimizi etkilediğini ve ruh durumumuza göre yenilen besinlere dikkat edilmesi gerektiğini kaç kişi biliyordu acaba? Örneğin, sinirliyken makarna yiyip kafeinli içeceklerden uzak durmak gerekirken, endişeli zamanlarda da bol sıvı tüketmek gerekiyor "Bezginlik: Bu duruma karşı sebze grubu yiyecekler tercih edilmeli ![]() ![]() ![]() Yorgunluk: Bezelye ve havuç, yorgunluğa karşı birebir ![]() ![]() Çekingenlik: Kuru baklagiller ve fosfor açısından zengin besinler önerilir ![]() ![]() Agresiflik: Yağlı tohumlar, özellikle fındık, ceviz ve fıstık yenmesi gerekir ![]() Keyifsizlik: Kendinizi ödüllendirin; pizza, döner, hamur, ne istiyorsanız onu yiyin ![]() Endişe: Vücutta aşırı sıvı kaybı olacağından hafif çorba, komposto, meyve suyu içilmesi gerekli ![]() Hayal kırıklığı: Enginar ile kereviz bu duruma karşı oldukça etkili ![]() ![]() Yalnızlık: Domates, biber, patlıcan, patates yalnızlık duygusunu hafifletiyor ![]() Aşırı öfke: Ekmek, makarna, sebze, meyve yenmeli ![]() ![]() Depresyon: Çok fazla olmamak kaydıyla çikolata yenmesi gerekir ![]() ![]() ![]() Özgüven: C vitaminli yiyecekler önerilir ![]() ![]() MUHTEŞEM İKİLİ (BAL VE TARÇIN) Bal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır ![]() Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal,asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır ![]() Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir ![]() Bal hertürlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir ![]() Bugünün tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir ![]() Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 OCAK 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır ![]() YORGUNLUK Araştırmayı yapan Dr ![]() ![]() ![]() SOĞUK ALGINLIĞI Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir ![]() ![]() YAŞLILIK Bal ve Tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler ![]() ![]() ![]() ![]() KALP HASTALIKLARI Bal ve Tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür ![]() Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur ![]() Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır ![]() Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir ![]() KANSER Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur ![]() ![]() BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ Hergün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur ![]() ![]() ![]() DİŞ AĞRISI Bir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir ![]() ![]() HAZIMSIZLIK & GRİP Toz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır ![]() İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI İki kaşık toz Tarçın,bir tatlı kaşığı Bal, ılık su içerisinde eritilip içilir ![]() ![]() KOLESTEROL İki kaşık Bal, Üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450 gr ![]() ![]() ![]() ![]() MİDE AĞRILARI Bal ve Tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır ![]() GAZ : Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir ![]() KISIRLIK Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır ![]() Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir ![]() ![]() Amerika Meryland'da evli bir çiftin 14 yıldır çocuğu olmamış ve ümitlerini de kaybetmişlerdir ![]() ![]() SAÇ DÖKÜLMESİ Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar için sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika beklendikten sonra yıkanır ![]() ![]() SİVİLCELER VE DERİ 3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ZAYIFLAMA Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() GÜNE ENERJİK BAŞLAYIN Yulaf, çikolata,buğday,bal ve pirinç ![]() ![]() ![]() Yulaf: Yulaf gevreğini sabah kahvaltıda süt veya yoğurda ilave ederek yiyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cildinizi tazelemek ve kadifemsi bir yumuşaklığa kavuşturmak için haftada iki kez 2 kaşık pirinç suyu,2 damla zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı yulaf unu karışımını sürüp 5 dakika bekleyin ve yıkayın ![]() Buğday: Kolesterol ve tansiyon düşürücü etkili buğday,yüksek oranda B ve E vitaminleri içeriyor ![]() ![]() Gözdeki damarları koruyup,göz etrafında oluşabilecek çizgileri azaltıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata: Mutluluk hormonunu(serotonin) uyarıcı özellikler içerdiğinden çikolata vücudu ve cildi gevşetip rahatlamasını sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bal: Şeker,fruktoz ve glikoz içeren baldoğal bir tatlandırıcı ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç: B grubu özellikle B1 ve B2 vitaminlerince zengin olanpirinçte ayrıca demir,potasyum,fosfor ve kalsiyum başta olmak üzere diğer mineraller de bulunuyor ![]() ![]() ![]() Terlemeyi Azaltmanın Yolu; Sağlıklı Beslenme Uzmanlar sıcak yaz günlerinde çok terleyen kişilerin,sağlıklı beslenmeleri halinde bu dertlerinden kurtulabileceklerini belirtiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kahve, alkol,tuz ve acı baharatların tüketilmesinin terlemeyi arttırdığını belirten uzmanlar, proteinli gıdalardan da uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar ![]() ![]() Strese karşı günde bir elma Günde bir elma çok sayıda hastalığa karşı vücudu koruyor ![]() New York'ta yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, hücrelerin zarar görmesine karşı direnci arttıran güçlü bir antioksidan madde bulunan elma, güneş ışığı, kimyasal reaksiyonlar ve günlük yaşamın sebep olduğu stresten kaynaklanan zararlara karşı güçlü bir koruma sağlıyor ![]() Farelerin beyni üzerinde yapılan bir araştırmanın elmada bulunan quercetin isimli antioksidan maddenin C vitaminine göre beyin hücrelerinin muhtemel hasarlara karşı direncini çok daha iyi koruduğunu ortaya koyduğu kaydedildi ![]() Diğer meyve ve sebzelerle mukayese edildiğinde en yüksek quercetin oranına sahip olan meyvenin elma olduğu elmanın Alzeheimer hastalığıyla mücadelede en faydalı yiyecek olduğuna dikkat çekildi ![]() Elmanın kendisinin elma suyu tüketimine nazaran çok daha faydalı olduğunu kaydeden araştırmacılar,genelde kırmızı elmaların yeşil yada sarı elmalara göre çok daha fazla antioksidan madde ihtiva ettiğini ifade ettiler ![]() Soğan,kızılcık ve böğürtlen gibi meyve ve sebzelerde de bol miktarda quercetin maddesinin bulunduğu belirtiliyor ![]() YAŞLANMAYI DURDURANLAR Araştırmaya göre yaşlanmayı durduran besin grupları şöyle sıralanıyor: Kahvaltılık tahıl:Yulaf,kara buğday gevreği,buğday ya da pirinç gevreği Süt Ürünleri:Soya sütü,gravyer permesan peynirleri ve yoğurt Ekmek Çeşitleri: Kara ekmek, tahıllı ekmek, arpa, yulaf ve çavdar ekmeği Sebzebaklagiller: Brokoli, lahana,havuç,ıspanak,balkabağı ,domates,tere,bezelye, nohut, mercimek, semizotu, mısır, avakado, pırasa, soya Tahıllar: Bulgur, esmer pirinç, basmati pirinci Balık ve Kabuklu deniz ürünleri: Somon, alabalık, barbunya, istiridye, karides , uskumru,kalkan Meyve ve Tatlılar: Kayısı, muz, kiraz, elma, çilek, pembe greyfurt, mango, kavun, karpuz, üzüm, dut, kuru meyveler, ceviz, badem, fındık Kayısı binbir derde deva Sindirimi düzenleyip bağırsakları çalıştıran kayısı içindeki antioksidanlarla kanseri de önlüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duru cilt için günde 5 tane Günde 5 tane kayısı yemek cilde hem tazelik hem de güzellik katıyor ![]() ![]() Hücrelerin sıvı dengesinin düzenlenmesinde ve protein üretiminde büyük rol oynayan kayısı, ayrıca derideki sivilceleri yok ediyor ![]() ![]() Meyveler ve sırları Kara üzüm'ün gece görüşü sağladığını biliyor musunuz? Portakalın gizli faydası ne? PORTAKAL: Her gün portakal veya C vitamini almak insanın keyfini düzeltiyor, enerji seviyesini yükseltiyor ![]() ![]() KARA ÜZÜM: Gece görüşünü artırıyor ![]() ![]() ENGİNAR: Yüksek kolesterole bire bir ![]() ![]() ISIRGAN OTU: Prostat kanserine bire bir ![]() ![]() ![]() ![]() KIRMIZI BİBER: günde 2 ![]() ![]() ![]() ISPANAK: magnezyum bakımından çok zengin olan ıspanak, bir ağrı kesici olarak işlev görüyor ![]() ![]() Ahmet Maranki |
![]() |
![]() |
|