![]() |
Ballı Çayda Antioksidan Artıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Çayda Antioksidan Artıyor![]() İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde yapılan bir araştırma, Türk insanının vazgeçilmez içeceği olan çayın balla tatlandırılması durumunda antioksidan değerinin arttığını ortaya koydu ![]() ![]() İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Çay ve bal günlük yaşamımızın iki vazgeçilmez gıda maddesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benzer şekilde balın çaya ilave edildiği tüm sıcaklık derecelerinde toplam antioksidan kapasitesinde de artış gözlendiğini belirten Boyacıoğlu, ''Bu artış 70-90 derece aralığında ortalama yüzde 50 oranlarında gerçekleşti'' dedi ![]() Öte yandan Prof ![]() ![]() ![]() HT |
![]() |
![]() |
|