Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, kırmızı, mucizevi, pancar, pancarın, suyunun, yararları

Kırmızı Pancarın Mucizevi Yararları | Kırmızı Pancar Ve Suyunun Faydaları

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Pancarın Mucizevi Yararları | Kırmızı Pancar Ve Suyunun Faydaları



Kırmızı Pancarın Mucizevi Yararları




Elinizdeki paket sakızdan arkadaşlarınıza ikram ettiğinizde, muhtemelen çoğu kırmızı olanı seçecektir Şekerciler rengin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilir Şeker keşfedilmeden önce bile kiraz, frambuaz, Frenk üzümü ve üzüm tercih edilen yiyecekler arasındaydı

Ancak eğer doğa bizi yemeye teşvik etmek için bazı yiyeceklerin rengini kırmızı seçtiyse, kırmızı pancar neden bir istisna olarak kaldı?

Bir kâse salatanın üzerine dökülen bir damla kırmızı pancar suyu bile çoğu insanın hoşuna gitmez Çoğumuz sirkenin tadından nefret ederiz Peki, kırmızı pancar pek tercih edilmediği için mi turşusu yapılmaktadır?









Pancar, göz alacak kadar kırmızı bir bitkidir Ancak fazla tercih edilmeyen bu bitkinin rengi bizi etkilemek ve tercihimizi değiştirmek için seçilmiş olabilir mi?


Kesinlikle evet! Pancarın olağandışı seviyelerde barındırdığı nitrat, tansiyonu düşürmede ilaçlar kadar etkilidir


İngiltere’deki Bart’s ve Royal Londra Hastanesi’ndeki doktorların 10 yıl süren ve nitratın insan vücudu üzerindeki etkilerini inceleyen araştırmalarının ardından, vücuda girdiğinde nitrik aside dönüştüğü ortaya çıkarılmıştır


Araştırma grubunun bir üyesi olan Profesör Ben Benjamin, “Nitrik asit kan basıncını düşük seviyelerde tutmak için damarlar tarafından üretilen bir maddedir Ayrıca kandaki enfeksiyon ile mücadele etmek amacıyla antikorlar tarafından yüksek miktarlarda üretilmektedir,” diyor










Her 3 yetişkinden birinin yüksek tansiyon hastası olduğu dünyamızda, bu oldukça iyi bir haber Hayatınız boyunca hap içmek yerine pancar ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz Farklı şekillerde yorumlanan renginin aksine tadı ise oldukça lezzetli ancak pancar suyu elde etmek biraz uğraştıran bir işlem

Elmanın aksine pancar suyunun tadını korumak oldukça zordur Bu nedenle bir miktar suyu fermantasyon için bir kenara koymalı ve dinlendirdikten sonra taze sıkılmış pancar suyuna biraz da elma suyu karıştırarak eklemeliyiz Bu sayede hoşunuza gitmeyen pancar tadından eser kalmayacak ve pancar suyu sevdiğiniz bir içecek haline gelecektir





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.