Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, tarçının

Tarçının Faydaları

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçının Faydaları







Tanımı:

Defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş rulo şeklinde kurutulmasıyla tarçın elde edilirGüney Asya,Orta Amerika,Brezilya’da yetişirÇubuk veya toz halinde kullanılır



Kullanıldığı Yerler:

Tarçın yurdumuzda genellikle sütlü veya hamur tatlılarında,şekerlemelerde,pasta ve bisküvilerde,pudinglerde,bozo ve salep,şeytan kahvesi gibi içeceklerde,tatlı ekmeklerde kullanılmakla birlikte kaynatılarak çay olarakta içilmektedir

Kullanım Amacı:

Tat,koku vermek ve çeşniyi artırmak amacıyla yiyecek ve içeceklere ilave edildiği gibi,kaynatılarak çay olarak halk arasında kimi rahatsızlıklar için kullanılmaktadır

Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır Kabukları dövülüp toz durumuna getirildiğinde yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmak ve cam kavanozlarda saklanmalıdır Kabuk ve toz halde kullanılırKullanılacağı zaman öğütülmesi kokusunun daha keskin olmasını sağlar Genellikle yiyeceklerin hazırlanmasında ve servsilerinde toz halde kullanılmakla birlikte içeceklerin hazırlanmasında kabuk tarçından yararlanılır


Faydaları:
  • Tarçın ferahlık verir ve iştah açar El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler
  • Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir
  • Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur
  • Cinsel isteği arttırır
  • Gaz söktürücüdür
  • Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser
  • Vücut direncini arttırır Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır
  • Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır
  • Adet öncesi gerginliklere iyi gelir
Kullanışı:

Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır

Bilgi:

Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar Araştırmalar 300 gr sütlaça 6 gr kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.